Artikkelit

5 syytä, joiden takia kielten opiskelu aikuisena on kivempaa

Lokakuu 11, 2017

1. On eri asia oppia jotain siksi, koska itse haluat, kuin siksi, että sinun on pakko.

Jos (pakko)ruotsi ei ollut koulussa lempiaineesi, älä anna sen pilata sitä iloa, jonka vieraan kielen sujuvasti puhuminen aikuisena voi tuottaa. Kielten opiskelu aikuisena on aivan erilaista kuin koulussa, koska teet sitä omasta tahdostasi, omalla vapaa-ajallasi ja omilla ehdoillasi.

2. Sinulla on joku syy tai todellinen tarve oppia uutta kieltä.

Koulussa sinusta saattoi tuntua siltä, että enhän minä tätä kieltä tai ainakaan tätä sanaa koskaan tarvitse. Saatoit olla oikeassa tai väärässä, mutta lopputulos oli joka tapauksessa se, että sisäisen motivaation puutteessa oppiminen tuntui vaikealta.

Kun alat opiskella kieltä aikuisena, sinulla on todennäköisesti siihen joku syy: tarvitset kieltä työssäsi, haluat muuttaa ulkomaille tai olet rakastunut vieraskieliseen ihmiseen. Mitä motivoituneempi olet, sitä helpommin muistat.

3. Voit aloittaa opiskelun aiheista, jotka kiinnostavat sinua.

Aikuisena voit valita itse, mitä asioita haluat oppia ja aloittaa sellaisista aiheista, jotka kiinnostavat sinua tai joita todella tarvitset. Sen sijaan, että opettelisit ulkoa sinulle merkityksettömiä lauseita, voit keskittyä oikeasti hyödyllisiin fraaseihin kuten “haluaisin yhden lasin punaviiniä, kiitos“.

4. Sinulla on hyvä pohja, jonka päälle rakentaa.

Olet opiskellut koulussa ainakin oman äidinkielesi rakennetta ja todennäköisesti myös yhtä tai kahta vierasta kieltä. Voi olla, että sinusta tuntuu, että olet unohtanut kaiken, mutta todellisuudessa muistat ja osaat enemmän kuin luulet.

Joka tapauksessa kognitiiviset kykysi ovat koululaiseen verrattuna huomattavasti kehittyneemmät, ja sinun on esimerkiksi helpompi sisäistää erilaisia kieleen liittyviä rakenteita ja logiikoita sekä soveltaa niitä.

5. Käytettävissäsi on uusia oppimismenetelmiä, tekniikkaa ja työkaluja, jotka tekevät oppimisesta hauskaa ja henkilökohtaista

Netin välityksellä sinulla on käden ulottuvillasi loputon määrä resursseja ja autenttisia materiaaleja, joita voit käyttää opiskelun tukena. Tarjolla on videoita, podcasteja, kursseja ja sovelluksia. Nämä materiaalit ovat saatavillasi 24/7 ja usein hyvin edulliseen hintaan. Parhaimmat sovellukset on tehty niin viihdyttäviksi, että kun opiskelet niillä, tuntuu kuin katsoisit TV:tä tai pelaisit jotain kivaa peliä.

Haluatko sinä oppia puhumaan sujuvaa englantia, espanjaa tai ruotsia? Kielten opiskelu aikuisena on kivaa!

Saatat pitää myös näistä

2 Kommentit

 • Reply Paula Eskola Maaliskuu 14, 2018 at 20:16

  Eikö teillä voi opiskella turkkia? Olisin kiinnostunut nimenomaan siitä.

  • Reply Iida Uuppo Maaliskuu 20, 2018 at 11:57

   Hei Paula,

   Kiitos viestistäsi.

   Turkin paketti ei ole meillä tällä hetkellä myynnissä. Jos kuitenkin haluat opiskella turkkia WordDiven avulla, niin otathan yhteyttä asiakastukeemme: info@worddive.com

   Terveisin,
   Iida
   WordDive-tiimi

  Kommentoi

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.