Artikkelit Uutiskirjeet

Rentoudu ja pidä hauskaa – Kieltenoppiminen ei ole tylsää puurtamista!

Kesäkuu 6, 2016

Uuden kielen oppiminen vaatii jonkin verran ponnisteluja. Alkuinnostuksen jälkeen saattaa vaikuttaa siltä, ettei toivottuja tuloksia kuulu, eikä harjoitteluunkaan enää tunnu löytyvän sopivaa hetkeä. Huomaat motivaatiosi laskevan, mikä neuvoksi?

4610798f-0477-4a1b-b875-7918335f1680

Opit parhaiten, kun sinulla on hauskaa

Omien tavoitteiden asettaminen, ajankäytön suunnittelu ja säännöllinen harjoittelu ovat kaikki loistavia keinoja vauhdittaa opinnoissa edistymistä ja ylläpitää motivaatiota. Parhaimpiin tuloksiin pääset, jos myös itse opiskelu on miellyttävää ja hauskaa. Kun nautit harjoittelusta, ei sinun tarvitse pakottaa itseäsi harjoitusten ääreen – päinvastoin!

Vaikka tietty itsekuri ja keskittyminen ovatkin kieliopinnoillesi tärkeitä, tutkimukset itse asiassa osoittavat, että opit uutta kieltä tehokkaimmin, kun olet rentoutunut. Liika yrittäminen voi olla jopa haitallista: stressitilassa aivosi oppimiskyky ja muistin toiminta heikentyvät selvästi.

WordDiveWordDive tekee mukavasta tehokasta!

WordDive-metodin lähtökohtana on ajatus siitä, että kielten opiskelun pitää olla miellyttävää ja vaivatonta ollakseen tehokasta. Olemme koonneet sinulle tähän joukon WordDiven ominaisuuksiin liittyviä vinkkejä, joiden avulla teet harjoittelustasi mahdollisimman hauskaa – ja näin ollen siis myös tehokasta!

 • Katso, kuuntele ja toista!
  Jos et vaivatta keksi vastausta, älä epäröi oikean vastauksen katsomista tai kuuntelemista. Opit kieltä yhtä aikaa sekä kuulo- että näköaistin avulla, ja toisaalta useat toistot vain vahvistavat kuvan ja opittavan asian sidosta pitkäaikaisessa muistissasi. Älä pohdi turhan pitkään, vaan anna mennä!
 • Arvaa!
  Älä myöskään arkaile kirjoittaa vastausta, jos mieleesi tulee jotain sopivaa. Alitajunta on tärkeä oppimiselle, joten anna sille tilaa toimia ja kirjoita rohkeasti, mitä mieleesi tulee ilman turhaa itsekritiikkiä ja paineita.
 • Pelaa!
  Kiinnitä huomiota saamiisi pisteisiin ja edistymiseesi, kilvoittele itsesi kanssa ja anna pelaamisen viedä mukanaan! WordDiven pelimäisyyden ansiosta opit melkein huomaamatta ja harjoittelusta tulee koukuttavaa.
 • Lyhyitä harjoittelusessioita, riittävästi lepoa!
  Tauot parantavat oppimista, eikä väsyneenä kannata harjoitella. Saat parempia tuloksia usealla lyhyellä kuin muutamalla pitkällä viikottaisella harjoituskerralla. Pidä mieli virkeänä, äläkä ota opiskelusta paineita – WordDivella kyllä onnistut!

Iloisia harjoitteluhetkiä!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.