Artikkelit Newsletters Uutiskirjeet

Helpolla harjoitusrutiinilla sujuva kielitaito 3 kuukaudessa!

Elokuu 8, 2016

Moni kieliopintonsa juuri aloittanut tai aloittamista harkitseva pohtii, miten nopeasti uutta kieltä voi oppia. WordDive lupaa nopeita tuloksia, mutta mitä se tarkoittaa?  Kuinka monta asiaa voit oppia päivässä? Milloin voit sanoa osaavasi vierasta kieltä?

Koska aihe kiinnostaa niin monia, otimme selvää, mikä on WordDive-käyttäjien keskimääräinen etenemisvauhti. Tulokset ovat mahtavaa luettavaa: voit saavuttaa sujuvan kielitaidon vain kolmessa kuukaudessa! Seuraavassa käymme tuloksia tarkemmin läpi – varsin motivoivaa luettavaa, kannattaa vilkaista!

Opiskeltava kieli ja opiskelijan ikä vaikuttavat etenemiseen

Oppimisnopeus on luonnollisesti yksilöllistä, ja siihen vaikuttaa paitsi henkilökohtaiset valmiudet, motivaatio ja ajankäyttö, myös muun muassa se, mikä on oma äidinkieli ja miten monimutkainen opiskeltava kieli on.

Kaikkien käyttäjien etenemistahtia tarkastelemalla saamme kuitenkin keskimääräistä tietoa siitä, miten nopeasti voit oppia uuden kielen WordDiven avulla. Otimme tarkastelun lähtökohdaksi pysyvästi opitut asiat, sillä juuri ne kuvastavat parhaiten todellista kielitaitoasi. Ensimmäisestä kuviosta näet, miten monta asiaa WordDive-käyttäjät keskimäärin oppivat pysyvästi yhdessä akateemisessa tunnissa (45 minuuttia) eri kielissä.

pysyvästi opitut asiat

Kuten huomaat, kielissä on eroa. Siinä missä amerikanenglantia opiskeleva omaksuu keskimäärin 32 asiaa tunnissa, jää maailman vaikeimmaksikin kieleksi mainittua kiinaa opiskeleva noin kymmeneen pysyvästi opittuun asiaan. Miltä sinun opiskelemasi kielen mediaani näyttää?

Toinen kuvio kertoo, miten ikä vaikuttaa keskimääräiseen etenemisvauhtiin. Ei liene yllättävää, että nopeiten oppivat nuoret aikuiset. Parikymppinen kielenoppija oppii pysyvästi keskimäärin 35–45 asiaa tunnissa, mutta huomionarvoisia ovat myös vanhemmissa ikäryhmissä saavutetut hienot tulokset!

Pysyvästi opitut asiat: brittienglanti

Nollatasosta sujuvaan kielitaitoon kolmessa kuukaudessa!

Lukuja on kiinnostavaa tarkastella suhteessa tavoiteltavaan kielitaidon tasoon. Jos toiveenasi on vaikka Lontooseen suuntautuvasta turistimatkasta selviytyminen, riittää siihen 200 pysyvästi opittua asiaa. 40-vuotiaalta tähän kuluu WordDivella keskimäärin noin kuusi harjoittelutuntia. Sujuvaan brittienglantiin eli 2000 opittuun asiaan 40-vuotias taas pääsee keskimäärin 13 viikossa, jos harjoittelee viisi kertaa viikossa 45 minuuttia kerrallaan. Vau – WordDivella voit todellakin unohtaa vuosia vievät kieliopinnot ja tuntikausien harjoitussessiot!

Sujuva kielitaito 3 kuukaudessä!

Kysymykseen siitä, miten nopeasti voit oppia uuden kielen vaikuttaa siis myös se, minkä tasoista kielitaitoa tavoittelet ja miten paljon haluat viikossa opiskeluun käyttää. Voit hyödyntää tässä selainversion Edistys-osion Suunnittele viikkosi -työkalua, jonka avulla näet helposti, miten lähellä seuraavaa tavoitetta olet valitsemallasi harjoitteluvauhdilla. Mobiilisovelluksessamme kurssien oppimateriaali on jaettu erillisiin harjoituksiin. Voit asettaa itsellesi opiskelutavoitteen sen mukaan, kuinka monta harjoitusta haluat suorittaa viikon aikana.

Kuka tahansa oppii WordDivella!

Yksilölliset erot ovat oppimisnopeudessa suuria, mutta erinomainen uutinen on se, että WordDivella kaikki oppivat nopeasti! Palvelu räätälöi oppimisen niin, että etenemisnopeus ja harjoitusten sisältö ovat optimaalisia juuri sinulle.

Voit oppia kielen ennätysajassa, jos sinulla on aikaa ja kova motivaatio harjoittelulle. Mutta yhtälailla voit edetä rauhassa ja kiireettä omaan tahtiisi. Vauhdilla tai vähän hitaammin, WordDivella onnistut joka tapauksessa!

PS. Oppimisnopeutesi kiihtyy suoritettuasi ainakin yhden kurssin kokonaan, joten suosittelemmekin, että vertaat omia tuloksiasi edellä esitettyihin kuvaajiin vasta silloin.

Saatat pitää myös näistä

5 Kommentit

 • Reply Saija Rimpelä Elokuu 9, 2016 at 07:13

  Latasin ohjelman opetellakseni turkinkieltä, jonka sanotte valikoimaamme sisältyvän. ‘Valitse kieli’ -kohdassa sitä ei kuitenkaan ollut. Miksi näin? Sovellus poistettu nyt pettyneenä.

  • Reply WordDive Team Elokuu 10, 2016 at 10:54

   Haluamme aktiivisesti kehittää kaikkia kieliä, joita tarjoamme opittaviksi. Analysoimme tilannetta keväällä ja pystymme tällä hetkellä (2016) kehittämään aktiivisesti kymmenen kielen oppimateriaalia. Niinpä vähiten käytetyt turkki ja kiina poistettiin valikoimasta toistaiseksi. Kurssipaketit ovat kuitenkin edelleen olemassa. Mikäli haluat opiskella turkkia, niin ota yhteyttä asiakastukeemme: info@worddive.com

 • Reply Ilari H Elokuu 29, 2016 at 16:17

  Jaa, että taida edes tietää mitään todella vaikeasti opittavaa kieltä. Esimerkiksi sanskrit on kuulemma varsin vaikea kieli. Ehkä kannattaa vähän muuttaa tekstiä ja kertoa vain valikoimissa olevista kielistä vaikein, ei kaikista mahdollisista.

 • Reply Aatos Kesäkuu 16, 2019 at 21:03

  Olen odotellut että milloin Kreikan kieli tulee ohjelmaan sillä se olisi todella hyvä lisä valikoimaanne koska ei materiaalia Kreikan kielestä löydy kovin paljon suomeksi. Siis varsinaisesti mitään kurssia jossa opiskelukielenä
  olisi Suomi. vs Kreikka.

  Kreikka on suosittu lomakohde suomalaisille ja noin yleisesti minulle sanottiin Kreetalla toukokuussa että suomalaiset ovat kaikista aktiivisimpia edes yrittämään puhua Kreikkaa. Itselläni on keskitason taito Kreikan kielessä mutta lisää optioita ja mahdollisuuksia oppia vielä tarvittaisiin. Itse opiskelin Kreikkaa englantia toisena kielenä käyttäen.

  • Reply Senja Ukkonen Kesäkuu 17, 2019 at 08:29

   Hei Aatos

   Kiitos yhteydenotostasi ja toiveestasi.

   Lisäämme WordDive-palveluun uusia kieliä ennen kaikkea asiakkaiden toiveiden pohjalta.

   Toiveesi on nyt lisätty listalle, joka käydään läpi aina kun on aika valita seuraava uusi kieli. Juuri tällä hetkellä listan kärjessä on portugali. Tilanne voi kuitenkin muuttua, joten meille kannattaa ilman muuta laittaa toiveita!

   Ystävällisin terveisin
   Senja
   WordDive-tiimi

  Kommentoi

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.