Artikkelit

WordDive – paras menetelmä kielen oppimiseen?

Syyskuu 4, 2013

woman_worddive

Kuten elokuun artikkelissa todettiin, huolimatta siitä, että sanasto saa tutkimuksen piirissä osakseen kasvavaa huomiota, vaikuttaa siltä, että uudenlaiset, tieteeseen perustuvat lähestymistavat vieraan kielen oppimiseen eivät ole täysin tavoittaneet opiskelua ja opetusta käytännön tasolla. WordDive-metodi on luotu ja kehitetty vastaamaan tähän tehokkaampien, modernien ja yksilöllisesti käyttäjän tarpeisiin mukautuvien vieraan kielen oppimis- ja opetuskeinojen tarpeeseen.  Seuraavassa käymme läpi niitä ominaisuuksia, jotka tekevät WordDivesta oikean valinnan kenelle tahansa ensiluokkaista kieltenoppimisohjelmaa etsivälle.

WordDivella opit sanastoa pysyvästi

Yksi sanaston opiskelun haastavimmista puolista yleisellä tasolla on löytää keino, jolla muistaa opitut sanat – ei ainoastaan huomenna ja ylihuomenna, vaan pysyvästi. WordDive tukeutuu syvään ymmärrykseen sanaston oppimiseen liittyvistä kognitiivisista mekanismeista, ja se on suunniteltu takaamaan käyttäjilleen pysyviä tuloksia. 10 000:n satunnaisotokseen perustuva tuore tutkimuksemme osoittaa, että 100 sanaa pysyvästi oppiva käyttäjä pystyy vuotta myöhemmin aktiivisesti tuottamaan näistä 80 ilman yhtäkään kertausta välissä – erittäin vaikuttava tulos, kun ottaa huomioon, että normaalisti jopa 80% opituista sanoista unohtuu 24 tunnin kuluessa!

WordDivella saavutat todellisia tuloksia – ja todella nopeasti

Ei ole harvinaista, että kielenoppija pettyy huomattuaan suorittamansa kielikurssin jälkeen, että kaikki ne lukuisat opiskeluun käytetyt tunnit eivät johtaneetkaan merkittävään parannukseen varsinaisessa uuden kielen käyttötaidossa. WordDiven kohdalla asetelma on juuri päinvastoin: koska pääpaino on opittujen sanojen pysyvässä muistamisessa, käyttäjä voi hyvin nopeasti alkaa todella käyttämään uutta kieltä – puhumaan, ymmärtämään, lukemaan ja kirjoittamaan. Kun käyttäjän työmuistin ei tarvitse kamppailla sanojen oikean ääntämisen, oikeinkirjoituksen, merkitysten ja taivutusten muistamisen kanssa, hän voi keskittyä yleisesti kieltenopiskelun tärkeimpänä pidettyyn tavoitteeseen eli kommunikaatioon.

WordDive aktivoi kaikki aistisi

WordDive opettaa sanastoa aktivoimalla aivojasi usean eri aistin kautta samanaikaisesti: sanat esitetään useilla eri tavoilla yhdistämällä kirjoitettua tekstiä kuviin ja puhuttuun kieleen. Tällaisen oppimisen on osoitettu olevan erittäin tehokasta, sillä se johtaa lyhyessä ajassa pysyvään muistamiseen. WordDiven moniaistillinen lähestymistapa vastaa myös tehokkaasti erilaisten oppimistyylien ja oppijoiden yksilöllisten erojen asettamiin tarpeisiin.

WordDive on täysin räätälöity ja joustava

WordDive mukauttaa harjoitukset henkilökohtaiseen tasoosi ja oppimisrytmiisi optimoimalla sanojen toistokerrat pysyvän muistijäljen takaamiseksi. WordDive tarjoaa kattavan ja jatkuvasti kasvavan kurssi- ja aihevalikoiman vastaten kielenopiskelijan yksilöllisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Lisäksi WordDive tarjoaa käyttäjilleen verkossa toimivan pilvipalvelun tuomat edut: sinä päätät missä, milloin ja kuinka paljon opiskelet – ilman ohjelmiston asennuksia, ilman aikatauluja, ilman rajoituksia!

WordDive tarjoaa ainutlaatuisen työkalun oman kehityksesi seuraamiseen

Kun opiskelet sanastoa itsenäisesti, on erityisen tärkeää saada jonkinlaista palautetta ja keinoja oman edistymisesi seuraamiseen. WordDivella käyttäjä voi vaivattomasti tarkkailla opintojensa etenemistä. Käyttäjät pidetään ajan tasalla siitä, kuinka monta sanaa he ovat aloittaneet,  oppineet ja  oppineet pysyvästi. Tekemällä etenemisesi selkeästi näkyväksi WordDive nostaa motivaatiotasi yhä korkeammalle.

WordDive on erinomainen työkalu kieltenopettajille

Tehokkaan sanaston opettamismetodin löytäminen on haastavaa, koska kieliluokka koostuu aina taidoiltaan, asenteiltaan, oppimiskyvyiltään ja -tyyleiltään erilaisista oppijoista. On myös vaativaa keksiä, miten rohkaista oppilaita jatkamaan sanaston opiskelua luokkahuoneen ulkopuolella ja samalla tarjota heille siihen tehokkaita työkaluja. Joustavuutensa, tehokkuutensa ja oppijakeskeisyytensä johdosta WordDive onkin oiva vaihtoehto kieltenopettajille, jotka etsivät tuloksia tuovaa, helposti muuhun opetukseen yhdistettävää sanaston opettamismetodia.

 

Kuvitus_blog_6_FIN

Kiitos, että luit tämänkertaisen artikkelimme. Toivomme, että tämä lyhyehkö katsaus WordDiven keskeisimpiin ominaisuuksiin motivoi sinua jatkamaan kieliopintojasi – olet kanssamme hyvissä käsissä! Jos taas et vielä ole WordDiven käyttäjä: kokeile ihmeessä! Et tule pettymään.

Palataan asiaan ensi kuussa – iloa kielten oppimiseen!

Mona
WordDive-tiimi

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.