Articles Artikkelit

Luontevasti mukaan keskusteluun

Heinäkuu 20, 2018

Oletko menossa tilaisuuteen, jossa et tunne ketään, mutta haluaisit kuitenkin tehdä uusia tuttavuuksia?

Keskustelun aloittaminen vieraan ihmisen kanssa ei ole helppoa, saati sitten vieraalla kielellä. Näiden vinkkien avulla pääset luontevasti keskustelun alkuun.

Tarkkaile tilannetta ja kuuntele

Ennen osallistumista keskusteluun, tarkkaile ensin tilannetta. Keskustelijoiden kehonkieli kertoo, onko tilanne sellainen, johon joku muukin henkilö voi tulla mukaan. Näet kyllä nopeasti, mikäli keskustelu on henkilökohtaista, ja siihen ei kaivata muita juttukavereita.

Keskustelun ollessa yleisluontoisempaa, voit ujuttautua joukkoon. Kuuntele, mitä muut puhuvat. Mistä aiheesta puhuvat, mitä itse tiedät aiheesta (vieraalla kielellä)?

Vaikka et aluksi puhuisikaan mitään itse, muista kiinnittää katsekontakti aina siihen, joka on äänessä. Katsekontaktin luominen antaa sinusta vastaanottavaisen kuvan.

Ole kohtelias

Jos et tunne muita ihmisiä, esittele itsesi. Sinun ei tarvitse kertoa elämäntarinaasi, pelkkä nimen kertominen riittää. Jos vielä haluat kertoa, mistä olet kotoisin, voit saada siitä oivan keskustelunaiheen!

Hypätessäsi jo olemassa olevaan keskusteluun on tärkeää olla kohtelias. Odota sopivaa taukoa ja kokeile fraaseja, kuten

Excuse me, I happened to overhear…      Anteeksi, satuin kuulemaan, että…
Were you just talking about…                  Puhuitteko juuri…
Did I hear correctly that…                        Kuulinko oikein, että…

May I join you?                                         Saanko liittyä seuraan?
Excuse me, is this seat free?                    Anteeksi, onko tässä vapaata?

Aloita rohkeasti

Joskus on vähemmän kiusallista aloittaa jutustelu tuntemattoman kanssa, kuin seistä tuppisuuna. Aloitusfraasin ei tarvitse olla syvällinen, ja parhaimmassa tapauksessa se liittyy senhetkiseen tilanteeseen. ”Mistä tunnette hääparin?” tai ”Nuo taulut ovat upeita!” ovat erittäin harmittomia tapoja aloittaa keskustelu.

Jos puolestaan olet tilaisuudessa, jossa vaikka pelataan seurapelejä tai lauletaan karaokea, kysy rohkeasti, voitko osallistua mukaan. Harvemmin kukaan kieltäytyy ystävällisestä kysymyksestä, ja aktiviteetin turvin pääset juttuun monen ihmisen kanssa.

Huomioithan, että usein kysymykseen “How are you?” ei ole tapana vastata kovin rehellisesti (kuten suomalaisilla on joskus tapana tehdä), vaan siihen vastataan yleensä todellisesta voinnista riippumatta “Fine, and how are you?”. Erityisesti britit kysyvät usein tavattaessa myös “Are you alright?”, ja siihenkin odotettu vastaus on aina ”I’m fine”.

Keskustelun päätteeksi

On monta eri tapaa, kuinka keskustelun voi päättää luonnollisesti. Kuten liittyessä keskusteluun, myös keskustelun päätteeksi on muistettava olla kohtelias.

Keskustelun voi päättää sanomalla lähteväsi hakemaan lisää juotavaa, etsimään miestenhuonetta tai sanomalla, että haluat katsella hieman ympärillesi. Jos taas olet tilaisuudessa työn merkeissä, on luontevaa ojentaa käyntikortti tai pyytää keskustelukumppanilta tämän käyntikorttia.

Aivan viimeiseksi voit sanoa, että ”oli mukava jutella” tai toivottaa hyvää illanjatkoa. Paljon käytetty ”nähdään taas” on myös sopiva fraasi, eikä se sisällöstään huolimatta velvoita sinua ottamaan enää myöhemmin kontaktia juttukaverisi kanssa.

It was nice talking to you   Oli mukava jutella
Have a nice evening           Hauskaa illanjatkoa

Enjoy your evening            Mukavaa loppuiltaa
See you                               Nähdään taas

 

Mikäli kaipaat vinkkejä keskustelun ylläpitämiseen, lue aiheeseen liittyvät artikkelimme:

https://www.worddive.com/blog/fi/nain-puhut-small-talkia/

https://www.worddive.com/blog/fi/pikkusanat_joita_tarvitset_keskustelussa/

https://www.worddive.com/blog/fi/miten-pitaa-keskustelua-ylla-lue-5-hyvaa-vinkkia/

 

Aloita kielikurssi

 

Saatat pitää myös näistä

2 Kommentit

 • Reply ritva kumpumäki Heinäkuu 20, 2018 at 22:36

  teillä on Turkin lippu, mutta en löydä mistään miten sinne turkin kielen osastoon pääsee

  • Reply Senja Ukkonen Heinäkuu 23, 2018 at 09:56

   Hei Ritva

   Kiitos yhteydenotosta.

   Haluamme aktiivisesti kehittää kaikkia kieliä, joita tarjoamme opittaviksi. Olemme analysoineet tilannetta ja pystymme tällä hetkellä kehittämään aktiivisesti kymmenen kielen oppimateriaalia. Niinpä vähän käytetty turkin kieli on poistettu valikoimasta toistaiseksi.

   Kurssipaketti on kuitenkin edelleen olemassa. Jos haluat oppia turkkia, niin osta 3kk tai 6kk lisenssi Laaja brittienglanti -kurssipakettiin ja laita meille asiasta sähköpostia info@worddive.com, niin vaihdamme sinulle englannin tilalle turkin kurssipaketin. Huomioithan kuitenkin, että turkin kieli ei välttämättä toimi mobiilisovelluksessa, emmekä tarjoa tukea kyseiseen kieleen.

   Ystävällisin terveisin
   Senja
   WordDive-tiimi

  Kommentoi

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.