Articles

Slappna av och njut – språk är kul!

juni 6, 2016

 

Att lära sig ett nytt språk kräver ansträngning. Entusiasmen du kände i början kan börja falna när det känns som om du inte når dina mål. Det är svårt att hitta tid till studierna och motivationen sjunker. Vad går det att göra åt saken?

 

Du lär dig bättre när du har roligt

Att sätta mål, schemalägga sin egen studietid och öva regelbundet är alla bra sätt att hålla motivationen på topp. De bästa resultaten får du om du tycker att själva studierna är givande och kul. När du trivs med språkstudierna behöver du inte tvinga dig själv att öva – tvärtom!

Fastän dina studier kräver en viss mängd självdisciplin och koncentration visar forskningen att du lär dig bäst när du är avslappnad. Om du anstränger dig för hårt kan det istället skada dina framsteg, då våra inlärnings- och minnesförmågor försämras när hjärnan är stressad.

Hos WordDive är effektivitet = skojWordDive

WordDive-metoden vilar på idén att språkstudier måste vara givande och relativt lätta för att vara effektiva. Nedan följer några tips om hur WordDives funktioner kan hjälpa dig att göra dina studier så roliga – och därmed så effektiva – som möjligt.

 • Titta, lyssna och upprepa
  Om du inte kommer på rätt svar på en gång, tveka inte att titta på bilden eller lyssna på hur ordet uttalas. På så sätt lär du dig genom att titta och lyssna samtidigt, och ju fler gånger du upprepar ordet desto starkare blir kopplingen mellan bilden och studieobjektet i ditt långtidsminne. Undvik att haka upp dig på ett ord och försök att få studierna att flyta på.
 • Gissa 
  Om du tror att du vet svaret, håll inte tillbaka. Det undermedvetna spelar en stor roll i inlärningsprocessen. Låt det löpa fritt och skriv det du kommer att tänka på utan onödig självkritik och stress.
 • Spela 
  Håll koll på dina framsteg och hur många poäng du har, tävla mot dig själv och ta till vara på spelfunktionerna. Tack vare WordDives spelliknande gränssnitt lär du dig nästan utan att du märker det och övningarna blir närapå beroendeframkallande.
 • Korta övningstillfällen, mycket vila 
  Det är lättare att lära sig om man tar pauser och det är sällan värt att öva när man är trött. Du får bättre resultat med flera korta studietillfällen än med ett par långa. Håll dig utvilad och försök att inte stressa – WordDive hjälper dig att lyckas.

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.