Artikkelit

Keskity olennaiseen

Kesäkuu 8, 2018

Tuntuuko sinusta siltä, että vaikka opiskelet kuinka kovasti, et silti opi mitään? Syynä voi olla se, että opiskelet liian paljon ja liian laajasti.

Jos yrität keskittyä liian moneen uuteen asiaan kerralla, asioiden oppiminen voi vaikeutua. Tärkeintä on keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, ja siirtyä seuraavaan vasta kun se sujuu.

Kokosimme muutamia vinkkejä, kuinka voit tehostaa oppimistasi keskittymällä olennaiseen.

Opiskele lyhyemmissä pätkissä

Jos sinusta tuntuu, että et opi mitään, vaikka opiskelet monta tuntia päivässä, kokeile harjoitella lyhyemmän aikaa kerralla. Kielitaito ei kehity, jos viikonloppuisin opiskelet monta tuntia, mutta arkena et yhtään.

Onko vaikea löytää aikaa opiskeluun? WordDiven mobiilisovellus on aina mukanasi, joten käytä vaikka kymmenen minuutin bussimatkasi kielen harjoitteluun.

Valitse itsellesi mieluisa aihealue

Tökkiikö taidesanasto? Tympiikö talousteema? Mikäli yrität opiskella jotain aihealuetta, mikä sinua ei kiinnosta lainkaan, tulokset voivat jäädä heikoiksi. Keskity ensin siihen teemaan, minkä koet eniten omaksesi. Oletko innokas kokki? Kokeile ruokasanastoa! Rakastatko liikkua? Tutustu urheilusanastoon!

Aseta realistisia tavoitteita

Me kaikki kielenoppijat olemme olleet siinä tilanteessa, että haluaisimme jo osata kaiken vieraalla kielellä. Kuitenkaan ei ole järkevää yrittää lukea lempikirjaasi vieraalla kielellä sanakirja kourassa, jos et ymmärrä siitä mitään.

Liian vaikeat tehtävät eivät edistä oppimista. Haasteet on selätettävä yksi kerrallaan.

Mikäli sinulle tärkeintä on kommunikoiminen vieraalla kielellä, aloita puhuminen sillä taidolla, mikä sinulla juuri sillä hetkellä on.

Uskalla puhua

Opiskeletko vierasta kieltä sen takia, että voit lomamatkoillasi jutella paikallisten kanssa, mutta sanojen suku ei tule automaattisesti mieleen? Usein sanojen sukua ei erota edes natiivien puheesta, ja varsin todennäköisesti keskustelukumppanisi ymmärtää sinut huolimatta siitä, oliko sanomasi täysin kielioppisääntöjen mukainen.

Entä huomaatko, että keskustelu vieraalla kielellä tökkää aina siihen yhteen sanaan, jota et tiedä? Etsi se silloin sanakirjasta. Näin sinulla on oivallinen syy oppia sana ja motivaatiota löytyy varmasti enemmän.

Yhdistä eri aistit oppimiseen

Pelkkä sanalistojen ulkoa opetteleminen ei auta, jos et käytä oppimiasi sanoja kontekstissa. Harjoitellessasi WordDivella voit edistää oppimistasi, kun kuuntelet ja toistat opittavat sanat sekä esimerkkilauseet vieraalla kielellä. Eri aistien käyttäminen oppimistilanteessa aktivoi aivot eri tavalla, ja oppiminen tehostuu.

Muista: Tulokset eivät näy yhdessä päivässä! Kuitenkin jo viikossa edistyy nopeasti, ja kuukaudessa kehitys on jo selvästi huomattavissa.

Aloita kielikurssi

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.