Articles

Fokusera på det viktigaste

juni 8, 2018

Känner du att du står och stampar i dina studier trots att du övar hela tiden? Det kan bero på att du studerar för mycket och för brett.

Om du fokuserar på att lära dig för många nya saker på en gång kan det bli svårare att få grepp om studierna. Det viktigaste är att rikta in sig på en sak i taget och gå vidare först när man har bemästrat det aktuella kunskapsområdet.

I dagens blogginlägg har vi tagit fram lite tips på hur man kan intensifiera sina studier genom att fokusera på rätt saker.

Studera i kortare perioder

Om det känns som att du inte lär dig något trots att du lägger ner flera timmar i sträck på studierna kan du testa att korta dina övningstillfällen. Språkkunskaperna kommer inte att förbättras om du sitter i flera timmar på helgen för att sedan hoppa över studierna helt resten av veckan.

Är det svårt att hitta tid till studierna? WordDive-appen är tillgänglig var och när som helst, så varför inte ägna den dagliga bussresan åt din språkutveckling?

Välj ett intressant tema

Tråkar konstvokabulären ut dig? Tycker du att ekonomi är tröttsamt? Om man ger sig på ett ämne som inte intresserar en överhuvudtaget kan det vara svårt att få resultat. Börja med ett tema som du redan är bekant med. Är du en entusiastisk hemmakock? Testa att lära dig matord! Tycker du om att sporta? Ge dig i kast med sportrelaterade fraser!

Sätt realistiska mål

De flesta som studerar språk har en sak gemensamt: vi vill veta allt om språket på en gång. Det är dock varken logiskt eller nyttigt att försöka läsa sin favoritbok på ett främmande språk med hjälp av en ordbok om man inte förstår något av den ännu.

Övningar som är för avancerade för din nuvarande nivå hjälper dig inte att utvecklas. Du måste ta dig an en utmaning i taget (och i rätt ordning).

Om du är inställd på att lära dig kommunicera muntligen på målspråket, börja med att prata om sånt du redan kan.

Var inte rädd att öppna munnen

Läser du språk för att kunna prata med lokalborna på semestern, men har svårt att komma ihåg vilket genus ord har? Faktum är att det är svårt att fastställa genus även i muntliga konversationer med modersmålstalare, och sannolikheten är stor att din konversationspartner förstår dig ändå – trots eventuella grammatiska felaktigheter.

Eller stannar konversationer ofta av för att du vill använda ett ord du inte har lärt dig ännu? Slå upp det i en ordbok! Nu har du en utmärkt anledning att lära dig ordet samtidigt som du känner dig motiverad.

Lär dig genom att kombinera olika sinnen

Om man bara lär sig listor av ord utantill utan att sätta orden i ett sammanhang är det svårt att uppnå resultat. När du lär dig med WordDive kan du förstärka inlärningsprocessen genom att lyssna på och läsa orden och exempelmeningarna högt för dig själv. Genom att använda olika sinnen aktiveras hjärnan på ett sätt som intensifierar inlärningsprocessen.

Och glöm inte: bara för att man inte ser resultat på en gång betyder inte att man aldrig kommer att göra det. Med WordDive kan man dock ta sig långt på bara en vecka, för att inte tala om en månad!

KOM IGÅNG MED STUDIERNA

 

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.