Artikkelit

Tehokkaan oppimisen salaisuus

Lokakuu 6, 2017

Tiesitkö, että avain mahdollisimman nopeaan ja tehokkaaseen oppimiseen on hyvä yöuni?

Unitutkimuksissa on osoitettu, että päivän aikana opitut asiat painuvat parhaiten mieleen, kun harjoittelun päälle nukutaan kunnon yöunet.

Käytännössä tämä perustuu siihen, että päivän tapahtumat todella tulevat uniin. Nukkuessasi siis kertaat ja käsittelet päivän aikana tapahtuneita asioita ja toimia, kuten jonkin asian harjoittelua. Näin harjoittelun aikana syntyneet uudet hermoyhteydet aktivoituvat ja vahvistuvat.

Harvardin yliopiston psykiatrian professori Robert Stickgoldin mukaan harjoittelua seuraava yö on kaikista tärkein. Jos nukkuminen silloin estyy, oppiminen ei edisty. Oppimistulokset eivät parane, vaikka saisit nukuttua univelat pois seuraavina öinä.

Myös WordDive-metodissa on huomioitu unen vaikutus oppimiseen. Tämän takia voit saavuttaa pysyvästi opittuja asioita vasta toisena tai kolmantena harjoittelupäivänä.

Harjoittelu useampana päivänä varmistaa, että todella muistat WordDivella oppimasi asiat ja saavutat osaamistason, jolla pystyt toimimaan uudella kielellä varmasti ja luontevasti.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.