Artikkelit

Uskalla poistua omalta mukavuusalueeltasi

Joulukuu 1, 2017

Omalla mukavuusalueella on niin helppo olla. Siellä on lämmintä, turvallista ja mukavaa.

Mutta jos et koskaan poistu sieltä, et voi tietää, mitä mahtavaa sen rajojen ulkopuolella odottaakaan.

Kielten oppiminen ei ehkä ole mukavuusalueellasi, mutta jos tykkäät matkustaa ja haluaisit saada matkoistasi kaiken irti, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Minäkin olen matkustanut maissa, joiden kieltä en puhu tai ymmärrä lainkaan. Vaikka matkalla on saattanut olla ihan mukavaa ja kaikista tilanteista on jotenkin selvitty, on kokemus jäänyt kuitenkin jollain tavalla vajaaksi. Vähän niin kuin olisin matkustanut jonnekin eksoottiseen maahan, mutta hädin tuskin poistunut hotelliltani. Tai syönyt kaikki ateriani eräässä nimeltä mainitsemattomassa monikansallisessa hampurilaisketjussa.

Ei sillä, että elekielessä, hotellin uima-altaassa tai hampurilaisissa olisi mitään vikaa sinänsä. Mutta kyllähän siinä nyt paljosta jää paitsi.

Kun taas matkustan espanjankielisissä maissa, minusta on ihanaa, kun ymmärrän, mitä ihmiset ympärilläni puhuvat. Kuuntelen kadulla heidän käyttämiään hellittelynimiä ja hauskoja huudahduksia.

Tapa, jolla esimerkiksi espanjalaiset puhuvat, kertoo siitä, millä tavalla he ajattelevat, toimivat ja kohtelevat toisiaan. Minkälaisena he näkevät tämän maailman ja elämän, mikä heille on tärkeää ja mikä ei.

Pyydän siis sinulta: älä jumitu hampurilaisiin ja hotellin uima-altaalle. Uskalla lähteä ulos, poiketa sivukujalle, maistaa mustekalaa ja ostaa liput illan flamenco-konserttiin.

Olen melko varma, ettet tule katumaan.

P.S. Uppoudu espanjan kieleen tai katso muut kielikurssimme.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.