Articles

Våga ta risker

december 1, 2017

Det är lätt att ta det säkra före det osäkra. Det känns varmt och tryggt och man slipper stressa upp sig.

Men om man gör det till en vana att aldrig ta risker får man aldrig uppleva allt det fantastiska som väntar där ute.

Språkstudier kanske inte ingår i din vanliga repertoar, men om du gillar att resa och vill få ut så mycket som möjligt av utlandsvistelsen skulle jag definitivt rekommendera det.

Jag har varit i länder där jag inte har talat eller förstått språket överhuvudtaget. Minnena från dessa resor är bra och jag lyckades alltid ta mig igenom alla möten på något sätt, men det känns ändå som att något saknades. Det är lite som att åka till ett land långt borta och knappt stiga upp ur sängen eller äta alla måltider på en multinationell hamburgerkedja som ska förbli onämnd.

Inte för att det är något fel med att kommunicera med händerna, bada i hotellpoolen eller äta på hotellrestaurangen. Det är bara det att man missar mycket.

I jämförelse blir jag alltid överlycklig när jag reser till ett spansktalande land och kan förstå vad folk runt omkring mig säger. Jag kan promenera nedför gatan och höra folk ropa saker till varandra eller kalla sina partners gulliga smeknamn.

Sättet spanjorer kommunicerar på – eller för den delen vilken annan folkgrupp som helst – säger en hel del om hur de tänker, agerar och behandlar sina medmänniskor. Det visar hur de ser på världen och sina liv, vad de tycker är viktigt och oviktigt.

Så jag ber dig: nöj dig inte med en hamburgerkedja och en hotellpool. Våga ta klivet ut på gatan, vik av från huvudstråket, smaka på bläckfisken och köp biljetterna till flamencokonserten.

Du kommer inte att ångra dig.


PS. Dyk ner i spanska med WordDive eller kolla in någon av våra övriga språkkurser.

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.