Articles

Paras apu espanjan yo-preppaukseen

Lokakuu 27, 2017

18-vuotias abiturientti Linda Henriksson on saanut juuri päätökseen ensimmäisen kirjoituskierroksensa. Englannin lisäksi hän kirjoitti hieman eksoottisemman espanjan.

– Kun olin pieni, matkustimme paljon Espanjassa. Muistan, että siellä oli aina lämmintä ja aurinko paistoi. Tykkään myös katsoa espanjalaisia TV-sarjoja, kuten Serranon perhettä, Naapureina Madridissa (Aquí no hay quien viva) ja Velvetiä, Linda kertoo.

Linda valmistautui espanjan kirjoituksiin huolellisesti kertaamalla kurssikirjoja, tekemällä Abi espanjaa ja suorittamalla WordDiven Laaja espanja -kurssipakettia.

– Sovelluksen kanssa harjoittelu on kivaa ja erilaista. Se on myös paljon vapaampaa kuin koulussa opiskelu. Voin tehdä juuri niitä asioita, joissa koen tarvitsevani eniten kertausta ja harjoitella juuri silloin, kun tuntuu että jaksaa.

Linda harjoitteli WordDivella yleensä aamuisin ennen kouluun lähtöä noin 30-60 minuuttia kerrallaan. Yhteensä hän suoritti kurssipakettia noin 10 tuntia.

– Olin jo aikaisemmin suorittanut WordDiven englannin abikurssin, ja se oli hyvä. Mielestäni myös Laaja espanja toimi kirjoituksiin valmistautuessa oikein hyvin.

Kokeiden lopulliset tulokset eivät olleet vielä tätä postausta kirjoittaessa saapuneet, mutta Lindan alustavat pisteet ovat todella hyvät ja saattavat yltää jopa Laudaturiin.

Tärkeintä on kuitenkin kielitaito, jolla pärjää seuraavalla espanjan matkalla.

– Jos osaa matkalla paikallista kieltä, saa parempaa palvelua. On muutenkin tosi kiva, kun pystyy kommunikoimaan paikallisten ihmisten kanssa.

Linda kirjoittaa loput aineet ensi keväänä ja sen jälkeen tulevaisuus on auki. Oma polku voisi ehkä löytyä kauppakorkeakoulun kautta, mutta toisaalta voisi mennä kyllä ensin vähäksi aikaa töihin. Nyt ihan ensimmäiseksi on kuitenkin lähdettävä yhteiskuntaopin tunnille.

P.S. Katso WordDiven abikurssit englantiin ja ruotsiin. Jos olet kirjoittamassa espanjaa, saksaa, ranskaa tai venäjää, tutustu laajoihin paketteihimme. Laajan paketin avulla kasvatat sanavarastoasi ja parannat yleistä kielitaidon tasoasi, mistä on huomattavaa hyötyä ylioppilaskokeiden kuullun- ja luetunymmärtämistehtävissä sekä ainekirjoituksessa.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.