Articles

Tutustu muiden WordDive-käyttäjien kokemuksiin uudessa juttusarjassamme!

Lokakuu 13, 2014

WordDive on suunniteltu vastaamaan erilaisten kielenoppijoiden erilaisiin tarpeisiin vaihtuvissa elämäntilanteissa. Olemme vilpittömästi iloisia siitä, että taustoiltaan ja päämääriltään hyvin erilaiset käyttäjät ovat saamamme runsaan palautteen perusteella löytäneet WordDivesta tehokkaan keinon kielitaitonsa parantamiseen!

Nyt alkavassa juttusarjassa haastattelemme käyttäjiä, jotka haluavat jakaa omakohtaiset WordDive-kokemuksensa muiden käyttäjien kanssa. Sarjan aloittaa turkulainen kaupunginvaltuutettu ja maahanmuuttaja-aktiivi Mohammad Azizi, 29, jonka kanssa keskustelimme paitsi hänen WordDivella saavuttamistaan poikkeuksellisen hyvistä oppimistuloksista myös kielitaidon merkityksestä yleensä.

Newsletter_WK42_Blog

 

Hankala englannin kieli

11-vuotiaana Kurdistanista perheensä mukana Suomeen tullut Mohammad ymmärsi nopeasti paikallisen kielen osaamisen tärkeyden uuteen kulttuuriympäristöön sopeutumisessa.

“Jalkapalloa pelaamalla sain yhteyden suomalaislapsiin, mutta miten pelin jälkeen? Ilman sanoja jäin yksin. Muistan, miten päätin tietoisesti oppia nopeasti suomen kielen.”

Etevä poika omaksui suomen vauhdilla ja toimikin pian koko perheen tulkkina päivittäisasioita hoidettaessa. Kaksikielisessä Paraisten kunnassa Mohammad oppi myös ruotsia, viikoittaisessa koraanikoulussa taas opetettiin arabiaa. Entä muut vieraat kielet?

“Koska keskityin täysillä kotimaisten kielten opiskeluun, muut kieliopinnot eivät oikein sujuneet. Varsinkin lukioenglanti tuotti suuria vaikeuksia”, Mohammad vastaa.

Englanti jäi koulun jälkeen heikoksi, mikä oli selvä puute esimerkiksi työssä Ylen taustatoimittajana. Huonoa englantiaan häpeilevä Mohammad halusi oppia kielen, mutta mistä ottaa aika kieliopinnoille?


Neljä kuukautta – 1600 pysyvästi opittua asiaa!

Viime keväänä Mohammad oli matkalla itseään vanhemman suomalaisystävänsä kanssa.

“Istuimme siinä vuoren nokalla ja huomasin yhtäkkiä ystäväni puhelevan paikallisen isäntämme kanssa englanniksi. Ei hän viime matkalla kovasti englantia taitanut. Ihme juttu.”

Mohammad kysyi asiasta suoraan ja ystävä kertoi aloittaneensa englannin opinnot verkossa WordDivella ja kehui ohjelman tehokkuutta ja oppimisen vaivattomuutta. Tämä jäi Mohammadin mieleen.

“Muutaman kuukauden päästä kokeilin ilmaista testikurssia ja vakuutuin. Tämähän toimii!”

Mohammad oli alusta asti tarkka harjoittelun säännöllisyydestä ja on käyttänyt WordDivea vähintään puoli tuntia päivässä yleensä kolmessa lyhyessä jaksossa. Silti nopeat tulokset yllättivät miehen itsensäkin: 1600 opittua asiaa vain neljässä kuukaudessa! Nyt on muiden vuoro ihmetellä Mohammadin nopeasti parantunutta kielitaitoa.

Kiireinen Mohammad nimeää WordDiven vahvuudeksi ennen kaikkea mobiilioppimisen tuomat hyödyt:

“Tämä toimii niin kuin ajassamme pitääkin asioiden toimia – voin harjoitella kännykälläni missä ja koska tahansa. Sitä paitsi pisteiden kartuttaminen on hauskaa ja koukuttavaakin! Lyhyinäkin vapaina hetkinä nappaan puhelimen taskusta ja avaan ohjelman. Jotkut saattavat kysyä, mitä oikein pelaan. Minä sanon, että en pelaa vaan opiskelen!”


Kielitaidolla suuri merkitys maahanmuuttajille

Kuntapolitiikan lisäksi Mohammad on aktiivisesti mukana muun muassa maahanmuuttajien kotouttamista tukevassa toiminnassa. Kielitaito nousee siinä yhdeksi keskeisimmistä kysymyksistä: ilman suomen kielen hallintaa sopeutuminen ympäröivään yhteiskuntaan on vaikeaa.

“Tämä kyllä tiedostetaan, mutta kielen oppiminen perinteisillä kielikursseilla on välillä hankalaa. Sodan keskeltä täydelle suomen kielen tunnille tipahtava arka pakolaisnainen ei välttämättä saa paljon irti sisäpaikallissijojen pänttäämisestä. Uudet lähestymistavat ovat tarpeen myös maahanmuuttajille suunnatussa kieltenopetuksessa.”

Mohammad käy säännöllisesti puhumassa äskettäin maahan saapuneille tulokkaille ja rohkaisee heitä panostamaan juuri kieliopintoihin.

“Sanon usein, että taloon ei pääse ilman avainta ja se avain on kieli”, Mohammed kertoo ja jatkaa hymyillen: “WordDive ei ole lainkaan hassumpi keino löytää tämä avain!”

WordDive-tiimi onnittelee Mohammadia hienosta saavutuksesta ja toivottaa menestystä kieliopintoihin jatkossakin. Lisää motivoivia käyttäjäkokemuksia tiedossa kuukausittain, joten pysy kanavalla!

Mukavaa kielten oppimista!
Mona
WordDive-tiimi

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.