Articles

Bästa sättet att förbereda sig inför slutprovet i spanska

oktober 27, 2017

Linda Henriksson, 18, har precis skrivit klart första rundan av sina slutprov. Utöver engelskan valde hon även att skriva prov i spanska, ett val som gjorde henne relativt unik bland skolkamraterna.

– Vi åkte ofta till Spanien när jag var liten. Jag kommer ihåg att det alltid var varmt och soligt där. Jag tycker om att titta på spanska tv-serier som Los Serrano, Aqui no hay quien viva och Velvet också, berättar Linda.

Linda förberedde sig inför provet genom att läsa kursböcker, göra skrivövningar och använda WordDives heltäckande kurspaket i spanska.

– Det är kul och annorlunda att öva med appen. Den ger mycket mer frihet än vad skolan gör också. Jag kan repetera specifika områden och öva när jag har tid och energi till det.

Linda använde i huvudsak WordDive på morgonen innan hon gick till skolan i mellan 30-60 minuter. Hon använde kurspaketet i omkring tio timmar allt som allt.

– Jag hade redan läst WordDives preparandkurs i engelska och gillade den. Kurspaketet i spanska fungerade bra i förberedelsesyfte.

Slutresultaten har inte publicerats ännu, men Lindas preliminära betyg ser bra ut och kan ta henne ända till toppen.

Viktigast för Linda själv är dock att kunna språket nästa gång hon åker till Spanien.

– Det är vanligt att man får bättre service när man kan prata lokalspråket. Dessutom är det väldigt trevligt att kunna kommunicera med de som bor där.

Linda planerar att skriva resten av sina prov nästa år och därefter – vem vet? Hon har funderat på om ekonomi skulle passa henne, men å andra sidan skulle det vara trevligt att jobba ett tag också. Här och nu har hon dock en lektion i samhällsvetenskap att gå på.

PS. Kolla in WordDives preparandkurs i engelska. Om du planerar att skriva prov i spanska, tyska, franska eller ryska rekommenderar vi ett av våra heltäckande kurspaket. De ökar din vokabulär och förbättrar dina övergripande kunskaper, vilket ger dig stora fördelar när du ska ta dig an hör- och läsförståelsen och skriva din uppsats.

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.