Artikkelit

Opi venäjän kielioppia

Helmikuu 18, 2016

Meillä on ilo kertoa, että olemme lisänneet kaksi uutta kielioppikurssia Laaja venäjä -kurssipakettiin.

Voit nyt syventää venäjän kielen tuntemustasi oppimalla myös kielioppia. Molemmat kurssit soveltuvat hyvin aloittelijoille.

Russian_grammar_FIN

Pronominit ja adjektiivit

Tällä kurssilla opit yleisiä ja käytännöllisiä persoonapronomineja, possessiivipronomineja sekä adjektiiveja. Kurssi yhdistää pronominit ja adjektiivit, sillä venäjän kielessä niillä on paljon yhteistä.

Mitä sitten ovat persoona- ja possessiivipronominit? Tarvitset persoonapronomininesimerkiksi, jotta voit sanoa “Спаси́бо тебе́” (Kiitos sinulle), jossa sinulle on pronomini. Jos haluat kertoa, kuka omistaa jotain, tarvitset sen sijaanpossessiivipronominin. Voit esimerkiksi sanoa “Моё я́блоко в той су́мке” (Minunomenani on tuossa laukussa).

Adjektiivit kuvaavat, millaisia, kuten minkä värisiä tai kokoisia asiat ovat. Voit esimerkiksi sanoa “Э́та соба́ка ма́ленькая” (Tämä koira on pieni).

Suvuilla on hyvin tärkeä rooli venäjän kieliopissa. Tämä kurssi antaa hyvän tilaisuuden oppia lisää venäjän kielen suvuista sekä keskittyä sanojen päätteisiin ja asiayhteyksiin.

Prepositiot

Toisella uudella kielioppikurssilla opit venäjän prepositioita. Prepositioiden avulla voit kertoa, missä, miten tai miksi jotain tapahtuu. Voit esimerkiksi sanoa “Дава́й встре́тимся о́коло того́ до́ма” (Tavataan lähellä tuota taloa).

P.S. Uudet kurssit ovat osa Laaja venäjä -kurssipakettia, ja ne on jo lisätty nykyisille käyttäjille.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.