Artikkelit

Kielitaito on paras reissukaveri

Marraskuu 23, 2016

 

Kielitaito on paras reissukaveri

 

Kielitaidosta on hyötyä monessa tilanteessa, erityisesti matkustellessa. Mutta millaisissa tilanteissa kielitaito on paras reissukaveri? Listasimme alle tyypillisimpiä tapauksia matkoilta.

  1. Osaat neuvotella hinnasta

Tuttu tilanne: taksikuski ilmoittaa matkan hinnan eikä myönnä puhuvansa muita kieliä tai suostu neuvotteluun. Kielitaidolla olisit saanut paremman neuvotteluasetelman ja todennäköisesti päätynyt pulittamaan taksikuskille sopivamman summan. Pätee myös muuhun kaupantekoon.

  1. Tiedät mitä syöt

Osaat siis tulkita ruokalistoja ja pakkauksia. Extreme-ruokailija saattaa valita reissussa myös yllätysannoksen, mutta yleensä on mukava ymmärtää, mitä suuhunsa laittaa. Yhteinen kieli auttaa kommunikoimaan tarjoilijan kanssa ja säästää energiaa käsin viittomiselta.

  1. Osaat suunnistaa

Ymmärrät paremmin metrokarttoja ja tienviittoja. Tämä on tärkeä taito, jos haluat nähdä matkalla muutakin kuin hotellin käytävät. Osaat myös kysyä neuvoa paikallisilta.

  1. Löydät paikalliset aarteet

Se paras paikallisten suosima ravintola ei aina löydy turistioppaista. Paikalliset ohjaavat sinut todennäköisesti mielellään piilopaikkoihinsa, jos puhutte samaa kieltä.

  1. Tutustut ihmisiin

Uskallat lähestyä ihmisiä ja saatat saada jopa ystäviä. Ehkä syvempääkin ystävyyttä syntyy, jos repliikkisi osuvat kohdilleen…

Tuleeko sinulle mieleen lisää tilanteita, joissa olet huomannut tarvitsevasi kielitaitoa? Kommentoi alle kokemuksiasi!

Kielten oppiminen on helpompaa ja nopeampaa kuin uskotkaan, kun WordDive on apunasi.

Tutustu kielitarjontaamme ja ota sovellus käyttöön heti, niin saat kielitaidon haltuun jo seuraavalle matkallesi!

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.