Artikkelit Uutiskirjeet

WordDive lahjoittaa turvapaikanhakijoille ilmaisen suomen kielen kurssipaketin

Syyskuu 25, 2015

Turvapaikkapäätöstä odottavat hakijat asuvat vastaanottokeskuksissa useita kuukausia, joiden aikana he muun muassa opiskelevat suomen kieltä. Keskuksissa on S2-opettajia ja vapaaehtoisia apulaisia, mutta Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Inkeri Mellasen mukaan tarve lisämateriaaleille on kova: “Saapuneet opiskelisivat mielellään enemmän kuin opetusta voidaan tarjota.”

WordDive halusi vastata tähän tarpeeseen lahjoittamalla vastaanottokeskuksiin ilmaisen maahanmuuttajille suunnatun suomen kielen kurssipaketin.

Finnish_for_Immigrants

Erilaiseen kirjoitusjärjestelmään tottunut tai jopa lukutaidoton voi käyttää WordDiven Helppo peli -harjoitusmuotoa. Koulutettu ja nopeasti oppiva taas etenee vauhdikkaasti, sillä WordDive sopeuttaa etenemistahdin yksilöllisesti jokaiselle käyttäjälle.

Tärkeimpiä sanoja ja suomen kielen ilmauksia sisältäviä kursseja voi harjoitella 16 eri käännöskielellä, esimerkiksi somaliksi ja arabiaksi.

“Olen itse asunut Saksassa, Japanissa ja USA:ssa, joten tiedän, miten suuri merkitys paikallisen kielen osaamisella on. Nyt kun meillä on laajan käännöskielivalikoiman ansiosta mahdollisuus tehdä jotain, haluamme auttaa”, toteaa WordDiven toimitusjohtaja Timo-Pekka Leinonen.

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.