Artikkelit Uutiskirjeet

Opi käyttämään ruotsin s-passiivia

Lokakuu 31, 2016

Ruotsin kurssivalikoima laajenee jälleen! Vastataksemme käyttäjien toiveisiin lisäsimme tällä kertaa mukaan kielioppikurssin, jonka aiheena on ruotsin s-passiivi. Passiivi-kurssi pohjautuu huippusuosittuihin ja tehokkaisiin ruotsin abikursseihimme.

Verbin passiivimuotoa käytetään, kun tekijää ei tunneta tai sitä ei muuten ole tarpeen mainita. Ruotsissa passiivi voidaan muodostaa vara- ja bli-verbien avulla tai käyttämällä lauseen subjektina pronominia man. Ruotsin yleisin tapa muodostaa passiivi on kuitenkin s-passiivi, joten sen opetteluun kannattaa panostaa. WordDivella homma hoituu helposti, ja jos niin haluat, voit unohtaa kielioppitermit. Esimerkkilauseiden avulla ymmärrät nopeasti, mistä on kyse!

 Kurssilla opit käyttämään s-passiivia kaikissa ruotsin verbiluokissa ja aikamuodoissa. Harjoittelet samalla myös sanajärjestystä.

Lisäksi tutustut kurssilla passiivilauseen tekijää ilmaisevan, av-preposition avulla muodostettavan agentin käyttöön. Esimerkkilauseiden kautta opit myös hyödyllisiä ilmaisuja ja uutta sanastoa.

Harjoitusten esimerkkilauseet on valittu niin, että ne vastaavat aiheiltaan niitä yhteyksiä, jossa passiivia tavallisesti käytetään. Arkisten aiheiden lisäksi näihin kuuluvat muun muassa akateemiset tekstit ja uutisotsikot. Koska päätavoitteena on passiivin käytön harjoittelu, esimerkkilauseet ovat kuitenkin rakenteeltaan yksinkertaisia.

Kurssi sopii keskitason ruotsin opiskelijoille ja se on lisätty osaksi Laaja ruotsi -kurssipakettia.

Muistatko muuten, että voit tutustua ruotsin kieliopin perusteisiin myös WordDiven ilmaisilla kielioppisivuilla?

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.