Articles

Lär dig använda passiv form i svenskan

oktober 31, 2016

WordDives kursutbud i svenska har utökats än en gång. Som svar på våra användares önskemål har vi lagt till en ny grammatikkurs, denna gång om hur man använder passiv form i svenskan. Kursen Passiv form är baserad på WordDives populära och effektiva ABI-kurser.

Passiv form används när det är omöjligt eller onödigt att peka ut vem det är som utför handlingen. I svenskan bildas passiv form med verben vara och bli eller genom att man sätter pronomenet man som subjekt. Det vanligaste sättet att uttrycka passiv form – anledningen till att vi rekommenderar det – är dock med hjälp av -s-ändelsen. WordDive erbjuder ett enkelt sätt att lära sig just detta: om du vill är det bara att glömma de komplicerade grammatiktermerna och fokusera på exempelmeningarna tills dess att kunskapen sitter där den ska.

Swedish

I kursen får du lära dig hur du använder ändelsen -s för att bilda passiv form oavsett verbgrupp eller tempus. Du får även chans att öva på korrekt meningsbyggnad.

Dessutom får du veta hur du skapar en agent med hjälp av prepositionen av för att hänvisa till subjektet i en passiv mening. Exempelmeningarna ger som alltid exempel på användbara uttryck och vokabulär.

Exempelmeningarna har valts ut för att reflektera typen av sammanhang som ofta inkluderar passiv form i svenskan, som till exempel nyhets- och forskningstexter. Men eftersom det huvudsakliga fokuset ligger på att lära sig att använda -s-ändelsen är meningarna ändå enkla att förstå.

Kursen passar svenskelever på mellansvår nivå och har redan lagts till i det heltäckande kurspaketet i svenska.

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.