Artikkelit

Miten pitää keskustelua yllä? Lue 5 hyvää vinkkiä

Huhtikuu 12, 2017
Keep the conversation flowing

Näin keskustelet luontevasti vieraalla kielellä

Kieliopintojen hienoimpia hetkiä on, kun huomaat pystyväsi käyttämään uutta kieltä oikeassa keskustelutilanteessa. Puhuminen saattaa kuitenkin tuntua vaikealta, vaikka sanasto ja kielioppisäännöt olisivatkin jo hyvin hallussa.

Mikä avuksi, jos keskustelu ei kulje?

ALOITA PUHUMINEN MAHDOLLISIMMAN PIAN

Paras keino oppia puhumaan on puhua. Hyödynnä siis kaikki tilaisuudet käyttää uutta kieltä heti opintojesi alusta asti. Vierasta kieltä ei tarvitse osata täydellisesti tullakseen ymmärretyksi – jo perussanastolla pääsee pitkälle.

KÄYTÄ KIELTÄ RENNOSTI

Joskus oikea sana ei vain millään tule mieleen, mutta älä anna sen katkaista keskustelua. Kuvaile asiaa toisin sanoin, ja kysy keskustelukumppaniltasi, miten asia ilmaistaan. Ihmiset auttavat mielellään! Paljon tärkeämpää kuin se, miten asiasi ilmaiset on se, että keskustelukumppanisi ymmärtää, mitä haluat sanoa.

OLE ROHKEA JA POSITIIVINEN

Kun keskustelet vieraalla kielellä, asenteella on suuri merkitys. Unohda turha itsekriittisyys – kukaan ei odota, että puhuisit täydellisesti. Älä takerru virheisiin, vaan keskity kaikkein tärkeimpään eli kommunikaatioon.

keskustelu vieraalla kielellä

Käytä myös eleitä ja hymyäsi! Yllätyt ehkä itsekin, miten sujuvasti sanat soljuvat ulos suustasi.

KYSY JA KUUNTELE

Ole innostunut ja kiinnostunut toisesta. Siirrä huomio pois itsestäsi ja kysy paljon kysymyksiä. Jos et ymmärrä jotain, pyydä toistamaan tai puhumaan hieman hitaammin.

WORDDIVELLA OPIT KÄYTTÄMÄÄN KIELTÄ NOPEASTI

WordDive-metodin tehokkuus perustuu siihen, että opit alusta asti ajattelemaan suoraan uudella kielellä. Voit rauhassa keskittyä siihen, mitä haluat sanoa ja miten. Kun perussanasto on sinulla selkäytimessä, käytät uutta kieltä varmasti ja sujuvasti.

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.