Articles

5 tips för hur du håller igång konversationen på ett främmande språk

april 12, 2017

Så håller du en flytande konversation på ett annat språk

Något av det bästa med att studera språk är dagen då man upptäcker att man kan använda det nya språket i en verklig konversation. Att prata kan dock vara svårt, oavsett hur bra man behärskar grundläggande vokabulär och grammatik.

Så vad kan man göra för att förhindra att framtida konversationer haltar sig fram?

BÖRJA PRATA SÅ SNART SOM MÖJLIGT

Det bästa sättet att lära sig prata är att faktiskt prata, så se till att ta till vara på alla möjligheter som bjuds. Du behöver inte uttrycka dig i perfekta meningar för att göra dig förstådd – man kommer förvånansvärt långt med ett grundläggande ordförråd.

ANVÄND SPRÅKET PÅ ETT AVSLAPPNAT SÄTT

Ibland går det bara inte att komma ihåg rätt ord, men försöka att inte låta det störa konversationen. Använd andra ord för att beskriva vad du menar eller fråga personen du pratar med om de kan hjälpa dig. Tro oss, de allra flesta hjälper mer än gärna till!

VAR MODIG OCH POSITIV

När man har en konversation på ett annat språk är attityden A och O. Glöm det där med att vara självkritisk – ingen förväntar sig att du ska vara perfekt! Fastna inte i misstag utan försök koncentrera dig på det som faktiskt betyder nåt: kommunikationen.

conversational fluency

Använd ditt kroppsspråk och ditt leende! Du anar inte hur många ord en optimistisk attityd kan producera.

STÄLL FRÅGOR OCH LYSSNA

Visa entusiasm och intresse för personen du pratar med. Flytta uppmärksamheten bort från dig själv och ställ många frågor. Om det är något du inte förstår, be personen att upprepa sig eller prata långsammare.

WORDDIVE-METODEN GER DIG PRAKTISKA KUNSKAPER

WordDive-metoden är så pass effektiv just för att du får lära dig att tänka på det nya språket på en gång. Detta gör att du kan slappna av och koncentrera dig på vad du vill säga och hur.

När de rätta orden dyker upp automatiskt är du redo att använda det nya språket med självförtroende och flyt!

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.