Artikkelit

Kielitaidon ylläpitäminen

Kesäkuu 1, 2018

Kielitaidon ylläpitäminen voi tuntua hankalalta, jos opittua kieltä ei aktiivisesti käytä päivittäisessä elämässä. Sanoja ja kielioppisääntöjä unohtuu, puheen tuottaminen vaikeutuu ja jossain vaiheessa myös kielen ymmärtäminen alkaa tuottaa hankaluuksia.

Englannin kielen taidon ylläpitäminen on sikäli helpompaa, että englantia näkee ja kuulee radiossa, telkkarissa ja muualla mediassa niin paljon. Itse luen myös paljon englanninkielisiä blogeja ja katson englanninkielisiä sarjoja ja elokuvia. Suoratoistopalveluissa sarjoihin kannattaa laittaa päälle myös englanninkieliset tekstitykset.

Kansainväliset tapahtumat

Suuremmissa kaupungeissa järjestetään paljon kansainvälisiä tapahtumia. Osallistumalla englanninkieliseen museo-opastukseen tai pubivisaan saat harjoiteltua kuullun ymmärtämistä, ja samalla voit saada uusia ystäviä, joiden kanssa voit keskustella vieraalla kielellä.

Kielikylpy ruotsinlaivalla

Suomessa myös ruotsin käyttäminen käy melko vaivattomasti, onhan maamme kaksikielinen. Esimerkiksi omien ruoka-ostosten etiketeistä oppii kätevästi ruotsinkielistä ruokasanastoa. Ja ruotsin opiskelu on täysin pätevä syy lähteä ruotsinlaivalle! Siellä sinulla on mahdollisuus käyttää ruotsia itse aktiivisesti, mutta myös altistaa itsesi ruotsinkieliselle puheelle.

Hanki kielikaveri

Miten kielitaitoa sitten saa pidettyä yllä muiden kielten kohdalla? Itse käytän esimerkiksi saksaa, kun viestittelen saksalaisten ystävieni kanssa. Jos sinulla ei vielä ole vieraskielisiä ystäviä, netti on natiiveja juttukavereita pullollaan! Ja jos et ole sattunut huomaamaan, niin saksalaiset tekevät myös paljon hyviä dekkareita.

Tee arkipäiväisiä asioita vieraalla kielellä

Tärkeintä on, että sulautat eri kielet osaksi omaa arkeasi. Pyri siis tekemään arkipäiväisiä asioita eri kielillä. Kuuntele uutiset englanniksi, etsi ruokaohjeita ja tee kauppalista ruotsiksi, rentoudu illalla saksalaisen dekkarisarjan parissa. Ja aika ajoin palkitse itseäsi, vaikkapa sillä laivareissulla!

WordDive-kielikurssit

 

Saatat pitää myös näistä

4 Kommentit

 • Reply serema Kesäkuu 4, 2018 at 10:30

  Podcastit ovat myös hyviä ja niitä voi kuunnella vaikkapa työmatkoilla.

  • Reply Iida Uuppo Kesäkuu 4, 2018 at 12:55

   Hei Serema,

   Kiitos kommentista ja vinkistä!

   Mukavia opintoja!

   Terveisin,
   Iida
   WordDive-tiimi

 • Reply Aleksi Kesäkuu 15, 2018 at 08:49

  Itse katson saksankielistä vlogia ja kuuntelen saksankielistä musaa.

  • Reply Iida Uuppo Kesäkuu 19, 2018 at 13:49

   Hei Aleksi,

   Kiitos kommentistasi!

   Kielitaidon ylläpitämiseen on monia eri vaihtoehtoja, joten niiden kaikkien listaaminen yhteen ja samaan juttuun on mahdotonta. Kiitos, että täydensit juttuamme omilla vinkeilläsi!

   Terveisin,
   Iida
   WordDive-tiimi

  Kommentoi

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.