Artikkelit Uutiskirjeet

Miksi sanaluokkiin kannattaa kiinnittää huomiota?

Heinäkuu 14, 2016

Kielen sanat jaetaan kieliopillisten ominaisuuksiensa perusteella sanaluokkiin. Eri luokkiin kuuluvilla sanoilla on erilainen tehtävä lauseessa: verbit ilmaisevat toimintaa, substantiivit asiaa tai esinettä, adjektiivi niiden laatua.

Sanaluokkien tunnistamisesta on suurta hyötyä vierasta kieltä opiskellessa. Se, mihin sanaluokkaan sana kuuluu, ohjaa sanan käyttöä lauseessa ja vaikuttaa kielestä riippuen niin taivutukseen, sanajärjestykseen kuin välimerkkienkin käyttöön. Kun hahmotat yksittäisten sanojen roolin lauseen rakenteessa, lauseiden ymmärtäminen ja toisaalta niiden muodostaminen helpottuvat selvästi.

WordDive antaa sinulle jokaisen harjoituksen yhteydessä vihjeen siitä, mihin sanaluokkaan opittava asia kuuluu. Harjoitusikkunassa näkemäsi ikoni kertoo sinulle, minkälaista sanaa tehtävässä haetaan, ja kuvan tulkitseminen ja oikean vastauksen keksiminen helpottuvat. Samalla opit vähitellen tunnistamaan eri sanaluokkia. Pieni mutta tehokas lisä harjoitteluun, vai mitä?

Seuraavassa näet harjoituksissa käytetyt ikonit ja lyhyen selityksen kustakin luokasta. Neljä alinta ikonia eivät viittaa varsinaisiin sanaluokkiin, vaan ne ovat WordDiven omia, harjoittelun helpottamiseen tarkoitettuja luokkia.

FIN_partsofspeech

Vilkaise sanaluokkaikonia, kun seuraavaksi harjoittelet – opit helpommin ja enemmän! Jos haluat, voit lukea sanaluokista lisää WordDiven Ohje-sivulta.

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.