Articles

Hur kan WordDives ordklassikoner hjälpa dina studier?

juli 15, 2016

Visste du att ord delas in i klasser beroende på deras grammatiska egenskaper? Beroende på vilken ordklass ordet tillhör får det en unik roll att spela i meningen: verb uttrycker handling, substantiv betecknar saker och personer och adjektiv beskriver substantivet.

Att kunna känna igen ordklasser är väldigt användbart när man lär sig ett nytt språk. Ordklassen bestämmer ordets roll i meningen och definierar korrekt meningsbyggnad och kommatering. Det vill säga om du vet vilken roll de individuella orden har kan du lättare förstå hur meningen ska konstrueras.

WordDive ger dig en hint om vilken ordklass varje studieobjekt tillhör. Ikonen i övningsfönstret talar om för dig vilket typ av ord som behövs i just den här övningen, vilket gör det lättare att tolka bilden och komma på rätt svar. Samtidigt kommer du att med tiden lära dig identifiera olika ordklasser. En liten men effektiv hjälpreda i dina studier, eller hur?

Här nedan ser du de olika ikonerna och en kortfattad beskrivning av dem. De sista fyra representerar tekniskt sett inte officiella ordklasser utan är WordDives egna ordgrupper som är avsedda att främja lärande.

ordklasser

Kolla in ordklassikonerna nästa gång du övar – vi lovar att det kommer att förenkla och effektivisera dina studier. För mer information om våra ordklassikoner, gå till vår hjälpsida.

 

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.