Artikkelit

Kymmenen hauskaa sanaa, joita tarvitset puhuessasi halloweenista

Lokakuu 30, 2018

Halloweenia vietetään 31. lokakuuta. Kummitukset ja hirviöt ovat tärkeä osa juhlaa: jo kauan aikaa sitten ihmiset pukeutuivat pelottaviin asuihin pahoja henkiä karkottaakseen. Koska halloweenin vietto on erityisen suosittua Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Isossa-Britanniassa, kokosimme listan englannin kielen sanoista, joita saatat juhlan aikana tarvita.

 1. Halloween

Hallow tarkoittaa samaa kuin englannin kielen ”holy”, ja een tarkoittaa samaa kuin ”evening”. Toisin sanoen halloween tarkoittaa siis iltaa ennen pyhäinpäivää. Pyhäinpäivää on Suomessakin vietetty satojen vuosien ajan.

 1. Trick-or-treating

Trick-or-treating eli karkki tai kepponen on yksi tunnetuimmista halloweenin perinteistä. Pelottaviin asuihin pukeutuneet lapset kiertävät ovelta ovelle kerjäämässä herkkuja ja tekemässä kepposia.

 1. Jack-o’-lantern

Jack-o’-lantern on kurpitsasta tai nauriista valmistettu koverrettu lyhty ja perinteinen halloween-koriste.

 1. Ghost

Halloweenin aikaan kummituksia on liikkeellä – ainakin jos teet oman kummitusasun. Se on helppoa: tarvitset vain suuren valkoisen lakanan!

 1. Graveyard

Hautausmaa on tyypillinen halloweenin symboli, sillä perinteisesti kummitusten ja kuolleiden on uskottu vaeltavan siellä juhlan aikaan.

 1. Tombstone

Hautakivi kuuluu halloweenin kuvastoon yhtä lailla kuin hautausmaakin.

 1. Scarecrow

Maanviljelijät käyttävät linnunpelättejä (scarecrow) pelloilla, ja niiden ajatellaan symboloivan halloweenia siksi, että juhlaa vietetään sadonkorjuun aikaan. Oman linnunpelätin voi tehdä vanhoista vaatteista ja kepistä.

 1. Scary

Scary, pelottava, on hyödyllinen adjektiivi halloweenin aikaan. Jos koet itse pelkoa, voit sanoa olevasi scared. Esimerkiksi näin: I’m scared of ghosts.

 1. Spooky

Monet asiat halloweenin aikaan voivat olla karmaisevia.

 1. Horror

Jos halloweenin hirvitykset käyvät ylitsepääsemättömiksi, saatat tarvita tätä sanaa. Horror tarkoittaa puhdasta kauhua!

 

Juhlitpa sitten kummitukseksi pukeutuneena, kurpitsalyhtyjä kovertaen tai kauhuelokuvia kotisohvalla katsellen, me WordDivella haluamme joka tapauksessa toivottaa sinulle iloista halloweenia! Tai englanniksi – Happy Halloween!

Opi englantia

 

Saatat pitää myös näistä

2 Kommentit

 • Reply Jaakko Halmet Lokakuu 31, 2018 at 12:26

  Hei !

  En kyllä löydä postin otsikossa luvattuja kymmentä espanjan sanaa, jotka liittyvät Dia de Muertos –
  päivään. Englanniksi löytyvät kyllä – missä espanjankieliset vastineet ?

  • Reply Senja Ukkonen Marraskuu 3, 2018 at 10:03

   Hei Jaakko

   Tässä suomenkielisessä postauksessa on kyse vain englanninkielisistä halloween-sanoista, kuten otsikko “Kymmenen hauskaa sanaa, joita tarvitset puhuessasi halloweenista” kertoo. Tässä artikkelissa ei käsitellä ollenkaan espanjankielisiä termejä.

   Jos kuitenkin espanjankieliset termit kiinnostavat, voit vaihtaa blogin kielen englanniksi. Englanninkielisessä postauksessa on kerättynä Dia de Muertos -päivään liittyviä espanjankielisiä termejä.

   Ystävällisin terveisin
   WordDive-tiimi

  Kommentoi

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.