Artikkelit Uutiskirjeet

Judon suomenmestari valmistautuu WordDiven avulla valmentajaopintoihin Ranskassa

Kesäkuu 12, 2016

Moninkertainen judon suomenmestari Eetu Laamanen päätti tarttua uuteen haasteeseen. Hän aloittaa syksyllä judovalmentajan opinnot Ranskassa ja valmistautuu opintoihin WordDiven avulla.

Eetu Laamanen

”Viime vuonna aloin suunnitella, että siirtyisin Pariisiin treenaamaan ja samalla suorittamaan judovalmentajan tutkintoa. Ranska on judossa suurmaa ja siellä on paljon tietotaitoa. Sen lisäksi, että tiedän saavani kovaa treeniä, pystyn kehittämään itseäni myös valmennuspuolella.”

Ranska on Laamaselle ennestään tuttu paikka, sillä hän on monesti käynyt siellä harjoittelemassa. Sen sijaan ranskan kieli ei Laamasella ollut hallussa, minkä vuoksi hän päätti aloittaa ranskan opinnot WordDivella. Judovalmentajan tutkinnossa opetuskielenä on ranska, joten kielen alkeet olisi ainakin osattava.

”Se on ensimmäisen tason ohjaajatutkinto, joten ne ovat sellaisia perusasioita, jotka lajillisesti jo hallitsen. Mutta totta kai kieli on siinä isossa osassa, joten täytyy osata sitä sen verran, että tutkinnon saa hyväksytysti suoritettua.”

Laamanen on asettanut itselleen tavoitteeksi, että pystyisi vuoden vaihteeseen mennessä jonkin verran puhumaan ranskaa ja että tutkinnon päätteeksi ranska sujuisi jo paremmin. WordDiven kursseista Laamanen on saanut hyvän pohjan, ja kielitaito varmasti karttuu jokapäiväisten rutiinien parissa Ranskassa. Hän odottaa valmentajaopintoja hyvillä mielin.

”Judossa heittojen ja tekniikoiden nimet ovat japaniksi, joten se yhdistää aika paljon. Se vähän helpottaa opiskelua ja opettamista Ranskassakin.”

 

Kiireiselle reissaajalle sopivat mukana kulkevat kieliopinnot

 

Laamanen aloitti WordDiven ranskan kurssit syksyllä ja on nyt saanut kaikki kurssit suoritettua. Hänellä on suunnitelmissa vielä kerrata kesän aikana kursseja ja harjoitella vähän puhumista tuttavien kanssa. Opiskeluun on syntynyt hyvä rutiini.

”Päivittäin olen koettanut saada opintoja eteenpäin niin, että olisi koko ajan kieli läsnä ja ettei tulisi ainakaan yli viikon pituisia taukoja. Minulla oli kilpailureissuja syksyllä Pariisissa ja alkuvuonna Belgian ranskankielisellä alueella, joten siellä tuli myös kuultua ja luettua ranskaa. Reissut ovat aina hyviä kielenoppimisen kannalta.”

Mobiilisovelluksella harjoittelu yllätti Laamasen positiivisesti, ja se osoittautuikin hänelle oivalliseksi opiskelutavaksi.

”Mobiilisovellus oli minulle uusi ympäristö, kun en ole paljon kännykällä pelannut. Mutta aina kun on lyhytkin hetki vaikka lentokentällä, kun reissaan judon perässä, niin keskityn vähän aikaa harjoitteluun. Netti on käytössä nykyisin melkein joka paikassa. Kun kännykkä on aina mukana, niin on vaivatonta tarttua siihen ja jatkaa harjoittelua siitä, mihin on päässyt.”

Varsinaisen päämäärän ohella pienemmät välitavoitteet pitävät Laamasen opiskeluintoa yllä.

”Olen kokenut viikkotavoitteet kannustavana. Koetan päivätavoitteen tietysti aina täyttää, ja samoin viikkotavoitteen. Se on motivoiva juttu. Jos se jää pienestä kiinni, niin tietää, että vielä illalla kotona täytyy vähän harjoitella, niin saa päivätavoitteen tehtyä. Toisaalta se ei kuitenkaan ole liian sitova.”

Kaiken kaikkiaan ranskan opiskelu on ollut Laamaselle antoisaa, ja mukana kulkevat harjoitukset ovat soveltuneet hyvin paljon liikkuvalle ihmiselle.

”Suosittelen kaikille mobiiliversiota. Se on koukuttava ja samalla kehittävä, ja siinä huomaa itse, että oppii helposti. On helppo aloittaa tai kerrata, jos on aikaisempia kieliopintoja.”

WordDive toivottaa Laamaselle menestystä valmentajaopintoihin!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.