Artikkelit Newsletters Uutiskirjeet

Kuvien avulla nopeasti kohti sujuvaa kielitaitoa!

Elokuu 1, 2016

WordDiven harjoitukset lähtevät liikkeelle kuvavihjeistä. Näet ensimmäisenä opiskeltavaa asiaa esittävän kuvan, joka johdattaa aivosi ajattelemaan kyseistä asiaa. Seuraavaksi kirjoitat vastauksesi arvauksen, tiedon tai kuulemasi lisävinkin perusteella. Lopuksi näet ja kuulet oikean vastauksen vielä esimerkkilauseessa.

Oletko miettinyt, miksi WordDiven harjoitusten lähtökohtana ovat nimenomaan kuvalliset vihjeet? Eikö opittavaa asiaa voisi kuvata yhtä hyvin vaikka lyhyellä tekstinpätkällä? Seuraavassa esitämme sinulle joukon syitä sille, miksi juuri kuvien kautta tapahtuva oppiminen on niin tehokasta uuden kielen omaksumisessa.

Muistisi toiminta on huipussaan

Useat tutkimukset osoittavat, että aivot omaksuvat tietoa selvästi paremmin, kun uusi tieto esitetään samanaikaisesti sekä kuvallisessa että kirjallisessa muodossa. Kuvan ja kirjoitetun sanan välille muodostuu näin vahva ja pysyvä yhteys. Englannin kielen sana pet painuu syvälle muistiisi, kun opit sen yhdessä lemmikkejä esittävän kuvan kanssa. Sana tulee mieleesi automaattisesti, kun näet lemmikin tai kuvan lemmikeistä. Vastaavasti luettuasi tai kuullessasi sanan pet, näet mielessäsi lemmikkejä esittävän kuvan. Olet oppinut sanan – pysyvästi!

Opit ajattelemaan uudella kielellä

WordDive kehittää alusta alkaen kykyäsi ajatella opiskelemallasi kielellä. Kun mielikuva opittavasta asiasta herätetään kuvan avulla äidinkielellä kirjoitetun kuvauksen sijaan, keskityt kerrallaan vain yhteen kieleen ja kuvan ja sanan välille syntyvästä assosiaatiosta tulee voimakas. Tämä johtaa vauhdilla sujuvaan kielitaitoon.

Etenet rennosti kohti upeita tuloksia

Kuvien avulla on helpompaa omaksua myös abstraktimpia asioita ja käsitteitä. Joidenkin harjoitusten kohdalla voi olla vaikea ensimmäisillä katselukerroilla keksiä, mitä kuvalla oikein haetaan. Mutta älä huoli – se ei ole tarkoituksenakaan! Kuvan ja opittavan asian välinen yhteys syntyy pikkuhiljaa. Rentoudu siis, arvaa rohkeasti, äläkä arastele hyödyntää myös muita vihjeitä. Muutaman harjoituskerran jälkeen tunnistat kyllä kuvan ongelmitta!

Opi sinulle sopivalla tyylillä

Jotkut oppivat parhaiten katsomalla, toiset kuuntelemalla, joillekin taas sopii parhaiten kokeilemalla oppiminen. WordDive huomioi yksilöllisen oppimistyylisi, ja tarjoaa kuvavihjeen lisäksi mahdollisuuden myös kuunnella, kääntää, lukea ja toistaa opittava asia. Eri aistien samanaikainen käyttö on avain monipuolisen kielitaidon nopeaan kehitykseen!

Jos haluat, voit lukea lisää kuvien käytöstä virikkeenä WordDiven verkkosivuilta!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.