Artikkelit

5 vinkkiä: näin lievität akuuttia matkakuumetta

Marraskuu 10, 2020

Ovatko unelmiesi matkakohteet tällä hetkellä ulottumattomissasi? Globaali pandemia on muuttanut monet matkasuunnitelmat vain haaveiksi. Aina ei matkustamiseen muutenkaan riitä aika tai raha, mutta reissuun lähtö ja uudet kokemukset polttelevat silti mielessä.

Onneksi matkatunnelman luomiseen kotisohvalta käsin on tarjolla lukemattomia keinoja. Virtuaalimatkaillessa siirryt silmänräpäyksessä mantereelta toiselle ja pääset tutustumaan uusiin kulttuurikohteisiin ja elämyksiin. Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla lievität matkakuumettasi.


1. Katsele matkavlogeja

Matkabloggaajien videoiden kautta matkakohteen tunnelma tulee käsin kosketeltavaksi. Opi venäläisestä ruokakulttuurista, vieraile Japanissa tai tutustu epätyypillisempiin kohteisiin, kuten Pakistaniin tai Bhutaniin. Moneen suuntaan kuvatut 360-videot tuovat virtuaalimatkailuun ekstrasyvyyttä, kun voit tutkailla ympäristöä omaan tahtiisi.

Matkakohteiden lisäksi pääset vlogien kautta tutustumaan myös kulkuvälineisiin, joita ei tavallisesti tulisi kokeiltua. Millaista luksusta on tarjolla lentokoneiden ekstraluokissa? Entäpä mitä viihdettä ja aktiviteetteja on tarjolla jättimäisen risteilylaivan matkustajille? Uteliaalle mielelle on tarjolla loputtomasti kiinnostavia matkailuvideoita.

Tutustu vaikka näihin vlogeihin YouTubessa:


2. Virittäydy matkatunnelmaan keittiössä

Inspiroidu mahdollisesta matkakohteestasi ja kokeile uutta ruokalajia. Tekisitkö itse pastaa alusta loppuun, käärisitkö sushirullia vai hauduttelisitko rauhassa maukkaan padallisen currya? Jos kokin peukalosi ei ole keskellä kämmentä, pyöräytä vaikka koko menu alkupaloista jälkiruokaan. Etniset ruokakaupat tarjoavat loistavan valikoiman erikoistuotteita kokeiltavaksi, mutta jo perusmarkettien raaka-aineilla pääsee pitkälle.

Tässä muutama suosikkireseptimme kokeiltavaksi:

Eikä huolta, jos aika ei riitäkään ulkomaanherkkujen loihtimiseen – ruoan tilaaminen kotiin on tietysti kelpo vaihtoehto. Mitä jos tällä kertaa kokeilisit jotain ihan uutta? Makuelämyksen täydentää joka tapauksessa tunnelmaan ja kohdemaahan sopiva taustamusiikki.


3. Hyödynnä Google Street View’n mahdollisuudet

Miltä mahtaa näyttää kävelyllä Amazonin sademetsässä? Entä Grand Canyonin jylhissä maisemissa, tai Havaijin hiekkarannoilla? Valitse matkakohteesi ja tutkaile ympäristöä kotisohvalta käsin Googlen Street View’n avulla.

Luontokohteiden ja katunäkymien lisäksi Street View vie sinut myös Washingtonin Valkoiseen taloon, Etelämantereen tutkimusmatkailijoiden majoihin sekä Versaillesin palatsiin Ranskassa. Näin helpon ja nopean matkailun parissa viihtyy kauemminkin!


4. Opi lisää maailman ihmeistä ja niiden historiasta

Kiinnostaisiko Louvre-museo, muinainen Pompeiji tai Sydneyn oopperatalon arkkitehtuuri? Monet museot ja matkailualan järjestöt tarjoavat virtuaalikokemuksia ja opastettuja ”kierroksia”, joiden parissa voit syventyä kiinnostaviin kohteisiin ympäri maailman.

Ilmaisilla virtuaalikierroksilla seikkailet vaikka Van Gogh -museossa, New Yorkin Guggenheimissa tai NASA-museossa. Merkittäviin kulttuuriperintökohteisiin ympäri maailman ja niiden historiaan voit tutustua tarkemmin esimerkiksi CyArkin sivuilla.


5. Seuraa maailman menoa suorassa lähetyksessä

Miltä maailman turistikohteissa näyttää juuri nyt? Earthcam-palvelu kokoaa yhteen mielenkiintoisia livelähetyksiä: kurkkaa vaikka Times Squarelle New Yorkiin tai vieraile virtuaalisesti Gibraltarin maisemissa.

Kun varsinaiset nähtävyydet on käyty läpi, on tarjolla myös arkisempia maisemia selailtavaksi. Window Swap -sivustolla pääset tuijottelemaan tavallisten ihmisten ikkunoiden läpi kaduille, takapihoille ja kattojen ylle. Hyppää webkameran kautta hetkessä Milanoon, Montrealiin tai vaikka Melbourneen – et voi etukäteen tietää, mihin seuraava klikkaus sinut vie.

+ Ekstravinkki: Elä uudelleen parhaat ulkomaanmatkasi! Inspiroidu kokeilemistasi ruokalajeista omassa keittiössäsi ja fiilistele reissussa kuuntelemaasi musiikkia. Etsi tiedostojen kätköistä kohteessa nappaamasi kuvat ja videot ja uppoudu matkatunnelmaan niitä selailemalla. Hyvä fiilis on taattu!

Opi kieliä

Lue myös

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.