Artikkelit

Syyskuu on kielten juhlaa – tunnetko jo nämä kieliaiheiset merkkipäivät?

Elokuu 30, 2021

Tiesitkö, että syyskuussa vietetään monia kieleen liittyviä merkkipäiviä? Ne muistuttavat meitä kielitaidon sekä muiden kieleen liittyvien taitojen tärkeydestä jokapäiväisessä elämässämme. Kirjoita siis kirje, aloita uuden kielen opiskelu tai juhlista kuukautta jollakin muulla itsellesi sopivalla tavalla!


Kirjeiden kirjoittamisen päivä 1. syyskuuta

Lähes jokainen meistä kirjoittaa päivittäin jotakin, ainakin puhelimella. Kirjeen kirjoittaminen on kuitenkin oma taitolajinsa – yritäpä saada kaikki sanottavasi tiivistettyä selkeäksi tekstiksi paperiarkille, ilman emojeita! Kieli vaatii tällöin aivan eri tavalla huomiota, joten kirjoittamiseen tulee keskityttyä enemmän.

Kirjeiden kirjoittamisen päivä kannustaa jokaista ottamaan kynän käteen ja kirjoittamaan millaisen kirjeen tahansa, kenelle tahansa.  Voit itse valita, lähetätkö kirjeen vastaanottajalle vai et.


Lue kirja -päivä 6. syyskuuta

Yhdysvalloissa vietetään syyskuun alussa lukemisen päivää. Tartu silloin kirjaan – uuteen tai vanhaan tuttuun, ohueen lehteen tai paksuun opukseen – ja heittäydy lukemisen kutsuvaan maailmaan. Vieraskielisen kirjan lukeminen on myös hyvä tapa ylläpitää kielitaitoa!Kansainvälinen lukutaitopäivä 8. syyskuuta

Lukutaitopäivä muistuttaa meitä jokaista lukutaidon merkityksestä. Maailmassa on YK:n mukaan noin 750 miljoonaa lukutaidotonta aikuista, joille lukutaito mahdollistaisi kouluttautumisen ja antaisi avaimet parempaan tulevaisuuteen.

Jokainen voi lukutaidon päivänä kuvitella, millaista olisi elää nykymaailmassa ilman luku- tai kirjoitustaitoa.


Kansainvälinen viittomakielen päivä 23. syyskuuta

Viittomakielet ovat luonnollisia kieliä, jotka eroavat rakenteeltaan puhutuista kielistä. Maailmassa on yli 300 erilaista viittomakieltä.

Kansainvälinen viittomakielen päivä kannustaa tukemaan ja suojelemaan kuurojen sekä muiden viittomakieltä käyttävien kielellistä identiteettiä ja kulttuurista monimuotoisuutta. Kansainvälistä päivää on vietetty vasta vuodesta 2018 alkaen, mutta myös kansallisia viittomakielen päiviä löytyy monesta maasta.


Välimerkkipäivä 24. syyskuuta

Syyskuun loppupuolella Yhdysvalloissa vietetään kansallista välimerkkipäivää, joka muistuttaa välimerkkien tärkeydestä. Päivän tarkoituksena on kasvattaa tietoisuutta siitä, miten välimerkkejä käytetään oikein sekä kerätä esimerkkejä tilanteista, joissa niitä voisi käyttää paremmin.


Euroopan kielten päivä 26. syyskuuta

Euroopan kielten päivä kannustaa opiskelemaan kieliä iästä riippumatta, koulussa tai sen ulkopuolella. Euroopassa puhutaan useita eri kieliä, ja päivän tarkoituksena on muistuttaa vaalimaan kielellistä monimuotoisuutta. Päivää on juhlittu vuodesta 2001 alkaen.  

Juhlintaan on helppo liittyä – opiskele vierasta kieltä myös 26. syyskuuta!


Kansainvälinen kääntäjienpäivä 30. syyskuuta

Kääntäjienpäivänä nostetaan esiin kääntämiseen ja tulkkaamiseen liittyviä asioita ja ihmisiä. Kääntäjillä ja tulkeilla on tärkeä rooli niin jokapäiväisen elämämme sujumisessa kuin kansainvälisen yhteistyön onnistumisessa. Kun ymmärrämme kieltä, jota vastapuoli puhuu ja kirjoittaa, on yhteinen sävel helpompi löytää.


Kieliaiheisia juhlapäiviä täynnä oleva syyskuu on mitä mainiointa aikaa aloittaa kieltenopiskelu! WordDiven kielikursseilla opit tosielämän kielitaidon tehokkaasti ja opiskelet missä ja milloin vain.


Opi kieliä


Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.