Articles

Fira språk i september – har du hört talas om de här språkdagarna?

augusti 30, 2021

Visste du att september månad omfattar flera dagar som hyllar språk? De påminner oss om vikten av språkkunskaper och relaterade färdigheter i våra dagliga liv. Så vad sägs om att skriva ett brev, börja lära dig ett nytt språk eller fira månaden på något annat sätt som passar just dig?


Brevskrivardagen (World Letter Writing Day), 1 september

Nästan alla skriver något varje dag, åtminstone på sina telefoner. Att skriva brev är dock en kunskap i sig – försök själv att få ner allt du vill säga på ett papper utan att använda emojis! Språkbruket kräver att man är uppmärksam och fokuserar mer på det man skriver.

Brevskrivardagen uppmuntrar alla att fatta tag i en penna och skriva valfritt brev till valfri person. Huruvida man skickar brevet eller inte är upp till en själv.


Nationella bokläsardagen (National Read a Book Day), 6 september

I USA firar man läsning tidigt i september. Plocka upp en intressant bok – ny eller gammal, tunn eller tjock – och förlora dig i bokens förtrollande värld. Att läsa böcker på främmande språk är även ett utmärkt sätt att underhålla sina språkkunskaper.Internationella dagen för läs- och skrivkunnighet, 8 september

Internationella dagen för läs- och skrivkunnighet påminner oss om vikten av att kunna läsa. Enligt FN finns det i dag omkring 750 miljoner vuxna runtom i världen som inte kan läsa eller skriva – skulle de få tillfälle att lära sig det skulle det ge dem tillgång till professionella utbildningar som i längden skulle ge dem en bättre framtid.

På internationella dagen för läs- och skrivkunnighet kan vi alla försöka föreställa oss hur det skulle vara att leva i den moderna världen utan att kunna läsa eller skriva.


Internationella teckenspråksdagen, 23 september

Teckenspråk är naturliga språk som varierar strukturellt från muntliga språk. I dag finns det över 300 olika teckenspråk i världen.

Internationella teckenspråksdagen uppmuntrar folk att stödja och skydda dövas identitet och andra som använder teckenspråk, samt även deras kulturella mångfald. Internationella teckenspråksdagen har bara firats sen 2018, men i många länder firar man separata nationella teckenspråksdagar.


Nationella dagen för skiljetecken (National Punctuation Day), 24 september

I slutet av september firar man nationella dagen för skiljetecken i USA, en dag som påminner oss om vikten av skiljetecken. Syftet med dagen är att öka medvetenheten om hur man använder skiljetecken korrekt och ge exempel på situationer då de skulle ha kunnat användas bättre.


Europeiska språkdagen, 26 september

Europeiska språkdagen uppmuntrar folk i alla åldrar att lära sig språk, i och utanför skolans värld. I Europa talas det många olika språk och målet med dagen är att påminna oss om att vårda språklig mångfald. Dagen firades för första gången 2001.

Det är lätt att ansluta sig till firandet – studera ett nytt språk med WordDive den 26 september!


Internationella översättardagen, 30 september

På internationella översättardagen firar vi översättare, tolkar och översättningsverktyg av alla slag. Översättare och tolkar är viktiga för såväl individer som för möjligheten att ro i hamn internationella samarbeten. När vi förstår vad någon annan säger och skriver är det lättare att identifiera gemensamma nämnare.


September – denna månad fylld till brädden av språkfiranden – erbjuder ett utmärkt tillfälle att börja lära sig nya språk! Med WordDives språkkurser lär du dig praktiska språkkunskaper effektivt och kan läsa vidare när det passar dig och ditt schema.


Studera språk


Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.