Articles

Underhålla språkkunskaper

juni 1, 2018

Om man inte behöver använda sina språkkunskaper i vardagslivet kan det kännas svårt att hålla kvar dem i långtidsminnet. Först börjar man glömma ord och grammatiska regler. Sen blir det svårare och svårare att producera fraser. Så småningom kan det till och med kännas kämpigt att förstå sig på skriftlig eller talad information.

Det är betydligt lättare att underhålla engelska (om du räknar engelska till främmande språk) eftersom man ser och hör det överallt. De flesta lyssnar på amerikansk musik och tittar på engelsktalande tv-serier och filmer varje dag – eller åtminstone varje vecka.

Delta i internationella evenemang

Större städer organiserar ofta massvis med internationella evenemang. Genom att delta i en guidad tur, konsert eller pub quiz på engelska får du öva på din hörförståelse och kanske till och med träffa nya internationella vänner med vilka du kan öva på din muntliga framställning.

Men hur underhåller man sina språkkunskaper i andra språk?

Skaffa en språkkompis

Jag använder till exempel tyska när jag sms:ar och snackar med mina tyska vänner. Om du inte har några kompisar i andra länder kan man lätt hitta en språkpartner online.

Titta på utländska tv-serier

Utländska tv-serier är en annan bra resurs för underhåll av språkkunskaper. Tyskar producerar exempelvis väldigt bra kriminaldraman som man kan hitta online, på tv eller via streaming-tjänster. Sätt på tyska undertexter för att utmana dig själv ytterligare!

Gör dagsaktiviteter på ett främmande språk

Poängen är att försöka få in språket i vardagslivet. Titta på nyheterna på engelska, använd recept på franska, skriv shoppinglistan på spanska eller slappna av framför en tysk deckare på kvällen. Och, om det är möjligt, belöna dig själv med regelbundna utlandsresor!

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.