Uutiskirjeet

WordDiven ruotsin abikurssin uutiskirje 4

Heinäkuu 10, 2014

Pidä opiskelumotivaatio ylläHei ruotsin abikurssin käyttäjä,

Tällä kertaa aiheena on ruotsin opiskelumotivaatio – erityisesti kuinka pitää tsemppi yllä kesän aikana.

Hanki valmentaja – sovi kannustamisesta

Pieni sosiaalinen paine antaa voimaa. Jos vaikka sopii salilla käymisestä kaverin kanssa, niin se tulee tehtyä paljon helpommin kuin yksin. Sama pätee opiskeluun. Jos joku seuraa ja tarvittaessa jopa kannustaa ruotsin opiskelua, siitä on yllättävän iso apu.

Mene Asetukset-sivulle ja tilaa viikkoraportti itsesi lisäksi kahdelle kannustajalle.

Tilaa viikkoraportti kahdelle kannustajalle

Sovi asiasta etukäteen. Kerro, että aiot saavuttaa erinomaisen tuloksen ruotsin Yo-kokeessa ja pyydä pientä kannustusta tarvittaessa. Jo tieto raportista saat sinut harjoittelemaan joka viikko. Lisäksi saatat saada tukea juuri silloin, kun sitä erityisesti kaipaat.

Erinomainen idea on lähettää raportti toiselle ruotsin tai englannin kirjoituksiin valmistautuvalle abille, jolloin voitte kannustaa toisianne ristiin ja vaikka hieman kilpaillakin etenemisen suhteen.

Selkeät tavoitteet, viikkorytmi ja palkinto

Kesä on yllättävän lyhyt, mutta toisaalta niin pitkä, että sen aikana täytyy tehdä muutakin kuin pelkästään opiskella. Siksi selkeä opiskelurytmi on tarpeen.

Aloita laatimalla itsellesi tavoitteet. Paljonko opiskelet viikossa ja päivässä? Mihin aineisiin panostat erityisesti?

Parasta on aloittaa heti aamulla. Näin ensimmäinen rupeama on tehty jo lounaaseen mennessä. Muista myös lopettaa, kun päivän urakka on kasassa. Jos tavoitteesi on opiskella tiettynä päivänä keskittyneesti neljä tai kuusi tuntia, niin lopeta, kun tavoite on saavutettu. Ole tyytyväinen itseesi ja tee urakan jälkeen jotain ihan muuta.

Palkitse itsesi opiskelutavoitteen saavuttamisesta

On hieman yksilöllistä, kannattaako joka päivä opiskella vai onko viikottain syytä pitää useampikin lepopäivä. Yhtä ja samaa ainetta ei kuitenkaan kannata lukea joka päivä, vaan viikko on hyvä rytmittää niin, että jokaiselle aineelle tulee välipäivä.

Liikaa ei kannata opiskella aivan viimeisinä päivinä, vaan ruotsin kokeisiin kannattaa mennä hyvissä voimissa. Siksi onkin tärkeää aloittaa suunnitelmallinen opiskelu tänään eikä huomenna. Hyvä päivä on juuri nyt.

Lisätietoja

Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@worddive.com. Voit myös kommentoida täällä blogissa, jolloin keskustelua voi seurata kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Mukavia ruotsin opintoja!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.