Uutiskirjeet

WordDiven ruotsin abikurssin uutiskirje 2

Kesäkuu 19, 2014

Opi ruotsia WordDivella helposti ja mukavastiHei ruotsin abikurssin käyttäjä,

Toisessa kirjeessä keskitymme siihen, miten opiskella WordDivella tehokkaasti ja mukavasti. Pienillä vinkeillä saat palvelun käytön sujuvaksi ja voit keskittyä varsinaiseen asiaan eli ruotsin kieleen.

Asetukset – Kuuntele ensin

Jos et heti arvaa, mitä kuva esittää vihjeet luettuasi, asiaa ei kannata jäädä pähkäilemään. Kuuntele sen sijaan vastaus ja yritä kirjoittaa se ruotsiksi. Näin opit sekä kuuntelemaan että kirjoittamaan.

Kuuntele vastaus ja opit enemmän

Valitse Asetukset-sivulla Ensimmäinen tyhjä vastaus -kohdasta Kuuntele vastaus, niin tämä tapahtuu automaattisesti. Sitten voit harjoitellessasi vain klikata OK tai painaa näppäimistön Enter-painiketta. Ensimmäisellä kerralla kuulet vastauksen ruotsiksi, toinen klikkaus tai painallus näyttää sen.

Pikanäppäimet – käännä ja kuuntele

Hiiren käyttöä voi vähentää myös seuraavilla näppäinyhdistelmillä:

Ctrl+Enter      Käännä
Shift+Enter    Kuuntele

Kääntää voit koska tahansa, eikä se vähennä pisteitä. Koska käännös kuitenkin vaatii painalluksen, se tulee tehtyä vain tarvittaessa, ja näin etenet koko ajan kohti ajattelua ruotsiksi, joka on hyvän kielitaidon perusta.

Verbikurssin ohitusvaihde – vastaa teemalla

Jos kielen perusteet ovat kunnossa, osaat ruotsin verbit hyvin ja Verbit ja perustiedot -kurssin esimerkkeihin sisältyvät kielioppiasiat tuntuvat helpoilta, saat tämän osion suoritettua nopeasti vastaamalla verbin teemalla (esim. “ta tar tog tagit”).

Teemalla voi vastata mihin tahansa aikamuotoon. Jos esimerkiksi kysytään gå-verbin imperfektiä (“gick”) ja vastaat: “gå går gick gått”, saat yhdellä kertaa neljä oikein ja näin vauhdikkaasti suoritettua kaikki verbit, jotka osaat taivuttaa jo entuudestaan.

Lisätietoja

Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@worddive.com. Voit myös kommentoida täällä blogissa, jolloin keskustelua voi seurata kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Mukavia ruotsin opintoja!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.