Uutiskirjeet

WordDiven Abikurssin uutiskirje 5

Helmikuu 6, 2014

Motivaatiota opiskeluun

Hei Abikurssin käyttäjä,

Tällä kertaa aiheena on opiskelumotivaatio – erityisesti se, kuinka pitää tsemppi yllä lähestyvän lukuloman aikana.

Hanki valmentaja – sovi kannustamisesta

Pieni sosiaalinen paine antaa voimaa. Jos vaikka sopii salilla käymisestä kaverin kanssa, niin se tulee tehtyä paljon helpommin kuin yksin. Sama pätee opiskeluun. Jos joku seuraa ja tarvittaessa jopa kannustaa, siitä on yllättävän iso apu.


Mene Asetukset-sivulle ja tilaa viikkoraportti itsesi lisäksi kahdelle kannustajalle.

Seuraa_edistymistasi_maanantaisin

Sovi asiasta etukäteen. Kerro, että aiot ylittää itsesi enkun Yo-kokeessa ja pyydä pientä kannustusta tarvittaessa. Jo tieto raportista saat sinut harjoittelemaan joka viikko. Lisäksi saatat saada tukea juuri silloin, kun sitä erityisesti kaipaat.

Erityisen hyvä idea on lähettää raportti toiselle abille, jolloin voitte kannustaa toinen toisianne ja vaikka hieman kilpaillakin etenemisen suhteen.

Selkeät tavoitteet, viikkorytmi ja palkinto

Lukuloma on yllättävän lyhyt, mutta toisaalta niin pitkä, että sen aikana täytyy tehdä muutakin kuin pelkästään opiskella. Siksi hyvä opiskelurytmi on tarpeen.

Aloita laatimalla itsellesi selvät tavoitteet. Paljonko opiskelet viikossa ja päivässä? Mihin aineisiin panostat erityisesti?

Parasta on aloittaa heti aamulla. Näin ensimmäinen rupeama on tehty jo lounaaseen mennessä. Muista myös lopettaa, kun päivän urakka on kasassa. Jos tavoitteesi on opiskella tiettynä päivänä keskittyneesti kuusi tuntia, niin lopeta, kun tavoite on saavutettu. Ole tyytyväinen itseesi ja tee illalla palkinnoksi jotain ihan muuta.

Palkitse itsesi tavoitteen saavuttamisesta

On hieman yksilöllistä, kannattaako joka päivä opiskella vai onko viikottain syytä pitää lepopäivä. Yhtä ja samaa ainetta ei kuitenkaan kannata lukea joka päivä, vaan viikon voi rytmittää niin, että jokaiselle aineelle tulee välipäivä.

Liikaa ei kannata treenata viimeisenä päivänä, vaan kokeisiin kannattaa mennä hyvissä voimissa. Siksi onkin tärkeää aloittaa määrätietoinen opiskelu heti lukuloman alusta.

Lisätietoja

Lue aikaisemmat Abikurssin uutiskirjeet täältä blogista. Jos kommentoit niitä täällä, niin keskustelua voi seurata kuka tahansa asiasta kiinnostunut. Voit ottaa meihin yhteyttä myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@worddive.com.

Mukavia opintoja!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.