Uutiskirjeet

WordDiven Abikurssin uutiskirje 4

Tammikuu 30, 2014

vinkkejä_englannin_kuunteluun

Hei Abikurssin käyttäjä,

Tänään aiheena on lähestyvä kuullunymmärtämiskoe.

Abikurssin pakolliset osiot 1. Verbit ja perustiedot sekä 2. Akateeminen kielentuottotaito pitää saada valmiiksi vasta päivää ennen kirjallista koetta. Saat kuitenkin Abikurssista suurimman hyödyn, mikäli harjoittelet mahdollisimman paljon jo ennen Yo-kuuntelua.

Aistien yhteistyö: Kuuntele ja toista

valmistaudu_englannin_kuullunymmärtämiseen

Oppiminen on nopeinta, kun aivot prosessoivat samaan asiaan liittyvää tietoa mahdollisimman monen aistin kautta. Monen aistin käyttö auttaa myös keskittymään, koska mahdollisille häiriötekijöille jää vähemmän tilaa.

Vieraan kielen kuuntelemisen ja puhumisen taidot ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Kun toistat mallilauseen ääneen, tulet myös kuunnelleeksi sen tarkemmin. Kun kykysi ääntää englantia paranee, opit samalla paremmaksi kuuntelijaksi ja pystyt erottamaan samankaltaiset sanat toisistaan.

Erityisesti nyt kannattaakin harjoitella paikassa, jossa voit kuuntelemisen lisäksi toistaa kuulemasi ääneen. Kuuntele-napilla voit tarvittaessa kuunnella ja toistaa saman vastauksen tai esimerkin useita kertoja.

Lisää materiaalia

Kokeeseen kannattaa valmistautua myös mahdollisimman läheisesti varsinaista koetilannetta muistuttavalla materiaalilla. Sopivia lisäharjoitteita löydät esim. Ylen sivuilta:

oppiminen.yle.fi/abitreenit/englanti/tehtavat/puheen-ymmartaminen

Liikaa ei kannata treenata viimeisenä päivänä, vaan kokeeseen kannattaa mennä hyvissä voimissa. Siksi Yo-kuuntelun kannalta tärkein työ tehdäänkin nyt.

Lisätietoja

Lue aikaisemmat Abikurssin uutiskirjeet täältä blogista. Jos kommentoit niitä täällä, niin keskustelua voi seurata kuka tahansa asiasta kiinnostunut. Voit ottaa meihin yhteyttä myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@worddive.com.

Mukavia opintoja!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.