Artikkelit

Viisi motivoivaa vinkkiä kielten opiskeluun

Tammikuu 2, 2014

Simple-motivation-tips-from-WordDive

Uusi lehti vuodelle 2014 uusine toiveineen ja suunnitelmineen on käännetty, ja lomapäivien hauskuus vaihtuu pian arjen rutiineihin.

Nyt kysymys kuuluu: Aiotko tehdä uuden vuoden toiveista ja suunnitelmista totta, vai jäävätkö ne hyviksi aikomuksiksi?

Aioitpa sitten oppia uuden kielen (mikä on tietysti suosikkiaiheemme), opetella koodaamaan tai aloittaa salilla käymisen, avain tavoitteesi saavuttamiseen on motivaation ylläpitäminen.

Itse asiassa kehon ja mielen treenaamisella on enemmän yhteistä kuin uskotkaan. Niinpä olemme kunto-ohjaajien inspiroimana koonneet listan vinkkejä, joiden avulla pääset parempiin tuloksiin vieraan kielen – tai miksei useammankin – oppimisessa.

Vinkki #1. Aseta selkeä tavoite

Kun suunnittelet tulevaa vuotta, pidä mielessä, että paras tavoite on SMART (specific, measurable, attainable, relevant and time-bound) eli suomeksi selkeä, mitattava, saavutettavissa oleva, sinulle tärkeä ja ajallisesti rajattu. Kun nämä ehdot täyttyvät, tavoitteen saavuttaminen on paljon helpompaa.

Jos et ole varma, millainen kielenoppimistavoite on sinulle paras, aloita lukemalla blogista, kuinka monta sanaa täytyy osata voidakseen käyttää kieltä sujuvasti.

Muista myös, että useimmille meistä toimii parhaiten suuren tavoitteen jakaminen pienempiin välietappeihin. Lue täältä lisää siitä, kuinka voit seurata edistymistäsi Mikon kanssa.

Vinkki #2. Seuraa edistymistäsi säännöllisesti

Edistymisen seuraaminen on onnistumisen kannalta oleellisen tärkeää. Kun näet pääseväsi koko ajan eteenpäin, pysyt virkeänä ja motivoituneena, jaksat tehdä enemmän ja yrittää kovemmin. Kun tunnet jääneesi jumiin, ensimmäinen askel eteenpäin on huomata se, minkä jälkeen voit löytää hankaluuksien syyn ja päästä taas etenemään.

Kehittäessämme WordDive-palvelua teemme paljon töitä sen eteen, että voit seurata edistymistäsi monella tapaa. Niinpä voit esimerkiksi tilata viikottaisen raportin edistymisestäsi (englanniksi) Asetukset-sivulta. Se lähetetään sähköpostiisi automaattisesti joka maanantaiaamu.

blog8_FIN

Vinkki #3. Käytä vertaistukea

Ehkä haluat jakaa saavutuksesi ystävien, perheen, työ- tai opiskelukavereiden kanssa. Ei, tässä ei ole kyse omakehusta, vaan siitä, että saat näin emotionaalista tukea tutuilta ihmisiltä, joita arvostat. Se toimii usein vahvana motivaattorina, jonka avulla pääset eteenpäin.

WordDivella voit jakaa saavutuksesi sosiaalisessa mediassa heti suoritettuasi harjoituksen. Voit myös lähettää automaattiset edistymisraporttisi muiden nähtäväksi, kun annat vastaanottajien sähköpostiosoitteet Asetukset-sivulla.

Vinkki #4. Pysy uteliaana

Me olemme sitä mieltä, että vieras kieli itsessään ei ole tavoite. Kieli on väline, jonka avulla voit tutustua uusiin ihmisiin ja oppia ymmärtämään eri maiden kulttuureja ja historiaa. Voiko kiehtovampaa tavoitetta ollakaan!

Tästä syystä kannustamme sinua hyödyntämään tuoretta kielitaitoasi niin paljon kuin mahdollista. Internet tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia taitojesi käyttämiseen, usein ilmaiseksi. YouTube-videot, TED Talksin puhujien loistoideat, e-kirjat, elokuvat ja musiikki… Lista on loputon. Valitse vain sinua kiinnostava aihe ja tutustu siihen opiskelemallasi kielellä.

Vinkki #5. Palkitse itseäsi

Tiedämme, että kielen opiskelu voi joskus olla kovan työn takana. Siksi on tärkeää myös palkita itseäsi edistymisen johdosta. Olet sen ansainnut!

Palkinto on täysin oman harkintasi varassa. Se voi olla vaikkapa käynti suosikkiravintolassasi tai matka unelmiesi lomakohteeseen. Uskomme kuitenkin, että oppiminen on hauskempaa, jos odotettu palkinto liittyy suoraan kielenoppimistavoitteeseesi.

Lopuksi toivotamme sinulle onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta ja toivomme, että viihdyt WordDiven parissa myös seuraavan 12 kuukauden aikana!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.