Artikkelit

Selvä suunnitelma auttaa onnistumaan

Heinäkuu 27, 2018

Tavoitteiden asettaminen on yksi tärkeimmistä askelista, kun haluat saavuttaa menestystä. Ne auttavat hahmottamaan, mitä tarkalleen ottaen haluat saavuttaa, ja keskittymään olennaiseen.

Ensimmäiseksi sinun tulee tunnistaa perimmäinen syy, jonka vuoksi opiskelet vierasta kieltä. Miksi haluat oppia englantia? Mitä teet, kun osaat käydä englanniksi keskusteluja? Näiden kysymysten vastauksista muodostuu päätavoitteesi. Tämä on se syy, jonka vuoksi sijoitat aikaa, rahaa ja energiaa opiskeluun. Muista olla rehellinen itsellesi, sillä kysymyksiin ei ole olemassa oikeaa tai väärää vastausta.

Seuraavaksi sinun tulee pilkkoa päätavoitteesi pienempiin osiin. Tässä muutama vinkki, joiden avulla osaat asettaa sekä päätavoitteesi että siihen kuuluvat osatavoitteet oikein:

  • Keskity konkreettisiin asioihin, joita voit kielitaidon avulla tehdä. Tavoitteesi voi olla esimerkiksi, että osaat tilata kahvin espanjaksi.
  • Tee sopivan haastavia tavoitteita. Jos asetat päivä- tai viikkotavoitteesi liian korkealle, etkä saavuta niitä, motivaatiosi laskee ja saatat jopa lopettaa harjoittelun kokonaan.
  • Muotoile tavoitteesi positiivisesti. Kirjoita tavoitteesi muotoon, joka saa sen tuntumaan mahdolliselta saavuttaa.

Tavoitteet ovat tehokkaimmillaan, kun ne on asetettu lyhyelle aikavälille, ne ovat tarkkoja ja kohtalaisen haastavia. Tarkat osatavoitteet auttavat tietämään tarkalleen, mitä sinun tulee tehdä – ja täten todennäköisemmin toimit niiden mukaan.

Tavoitteellista syksyn alkua!

Aseta uusi tavoite

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.