Articles

Seppo, Torrevieja: WordDivestä on tullut jokapäiväinen seuralainen

Joulukuu 15, 2015

Sain viime keväänä ystävältäni vinkin tutustua WordDive-opiskeluun. Olemme vaimoni kanssa eläkkeellä ja vietämme talvet usein Espanjassa tai Kanarialla. En ole kielellisesti lahjakas, mutta halusin kokeilla WordDivea. Aloitin tutustumisjaksolla, innostuin ja tilasin kuuden kuukauden jakson heti Suomeen palattuani. Sen jälkeen olen opiskellut WordDiven avulla espanjaa lähes päivittäin, 20–30 minuuttia päivässä.

SeppoViihdymme Espanjassa, koska siellä eläminen on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Tällä hetkellä suosikkimme on Torrevieja, mukava pikkukaupunki Espanjan aurinkorannikolla. Talvisin rantakaupungin noin 100 000 asukkaasta puolet on ulkomaalaisia: brittejä, pohjoismaalaisia ja venäläisiä, paossa kotimaidensa kylmyyttä. Suomalaisia Torreviejassa asuu pysyvästi tuhatkunta.

Etelä-Espanjan ilmapiiri on ystävällinen ja kansainvälinen, lentomatka suhteellisen lyhyt, mutta sijainti lämmin ja valoisa. Espanja on myös upea kulttuurimaa: nautimme erityisesti vanhoista kaupungeista, kuvataiteesta, musiikista ja tanssista. Meille on ollut uutta saada kokea niin monia katujuhlia ja värikkäitä kulkueita pientenkin kaupunkien kaduilla.

Erityisen palkitsevaa on ollut tutustua espanjalaiseen musiikkiin, jota tunnetaan ja soitetaan Suomessa vain vähän. Muusikoiden osaaminen on huippulaatua ja konserteissa on välitön tunnelma. Torreviejassa olen osallistunut myös bänditoimintaan suomalaisten tuttavien kanssa, joten mukava harrastuskin on löytynyt. Hyödynnän siinä aikaisempaa muusikon taustaani: olen soittanut harmonikkaa ja fagottia.

Olen huomannut, että monet suomalaiset, jotka ovat asuneet Espanjassa pitkäänkin, eivät ole oppineet kieltä juuri lainkaan. Uskon, että yksi suurimmista ongelmista on alkuun pääseminen. Tähän WordDive on hyvä ratkaisu: metodi on kätevä, mukava, kannustava ja tulosta syntyy. WordDiven etuna on käytön helppous ja mahdollisuus opiskella juuri silloin, kun sinulle sopii – tarvitaan vain nettiyhteys ja tietokone.

Olen nyt opiskellut WordDivella kolmisen kuukautta ja oppinut lausumaan ja kirjoittamaan hieman yli 500 sanaa pysyvästi. Tehokkuus on aivan eri luokkaa verrattuna koulun tai kansalaisopiston kielten opetukseen. Värikäs grafiikka on hauskasti laadittu. Ohjelma kertoo, milloin edistyt hyvin tai milloin olet liian väsynyt, ja kehottaa pitämään tauon. Jatkuva kannustus synnyttää halun saada lisää tuloksia.

WordDivesta on tullut minulle jokapäiväinen seuralainen. Nautin opiskelusta ja omasta edistymisestä. On myös mukava huomata, että tässäkin iässä pystyy oppimaan uusia asioita.

 

Seppo Grönvall

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.