Artikkelit

Ota kaikki irti kesälomastasi

Heinäkuu 19, 2020

Kesäloma on mahtava tilaisuus edistää omia kieltenoppimistavoitteita. Emme kuitenkaan tarkoita, että sinun on vietettävä kesä kahlaten läpi paksuja ja kuivia kielioppikirjoja. Esittelemme tässä postauksessa muutaman hauskan tavan, joilla voit oppia uutta kieltä ja samalla nauttia lomasta!

Luo vankka pohja

Kaikista tärkeintä on vankan pohjan rakentaminen. Tämä tarkoittaa perussanaston ja kieliopin hyvää osaamista. WordDiven kaltainen tehokas oppimistyökalu tarjoaa mahdollisuuden kehittää edellä mainittuja taitoja missä tahansa. Olit sitten suuntaamassa mökin rauhaan tai reppureissulle, WordDiven avulla pysyt oppimissuunnitelmassasi.

WordDive on kieliasiantuntijoiden kehittämä mobiilisovellus, joka mahdollistaa uuden kielen oppimisen nopeasti ja tehokkaasti. Kun seuraat WordDiven opintosuunnitelmaa, on uuden kielen opettelu niin kotona kuin tien päällä tehokasta ja mukavaa. Sitä mukaa kun etenet kurssilta toiselle, kehittyvät tärkeät perustaidot ja pian olet valmis laajentamaan opiskelumetodien kirjoa.

Kieleen tutustuminen viihteen kautta

Kun olet hankkinut riittävät perustat kielitaidollesi WordDiven avulla, alat todennäköisesti pikkuhiljaa myös kiinnostua kohdekielesi viihteestä – onhan tämä oiva keino tutustua myös paikalliseen kulttuuriin. Moni yllättyy siitä, kuinka suuri vaikutus vieraskielisen viihteen kuluttamisella on kielen oppimiseen – vaikka kuluttaisikin mediaa vain passiivisesti. Kuinka hyödyntää tätä mahdollisuutta parhaalla mahdollisella tavalla? Suosittelemme oman suosikkisarjan katselua vieraalla kielellä, se todella toimii!

Tv-ohjelmien katselu kohdekielellä tukee oppimista, sillä niiden avulla pääset kuuntelemaan syntyperäisten puhetta. Sanavarasto kasvaa ja mieleen jää uusia fraaseja, kun ne kuulee aidossa kontekstissa. Tekstitysten avulla pysyt perässä, vaikka vastaan tulisi hankalampiakin ilmaisuja. Jos kaipaat haastetta, jätä tekstitykset pois ja katso, kuinka paljon katsomastasi ymmärrät!

Jos et tykkää katsoa televisiota, on tarjolla lukuisia muitakin tehokkaita opiskelutapoja viihdettä ja mediaa hyödyntäen. Esimerkiksi podcastit ovat mahtava keino kehittää erityisesti kuullunymmärtämistä samalla kun loikoilet riippumatossa tai rannalla. Kannattaa valita kuunteluun podcast, joka käsittelee jotakin itselle tuttua aihealuetta. Jos tuntuu, että keskustelua on hankala seurata, monet applikaatiot mahdollistavat median toistonopeuden säätelyn.

Jos haluat vieläkin syventää osaamistasi, miten olisi pieni kielikylpy kotoa käsin? Uppoudu kieleen musiikin avulla! Kesähittien kuunteleminen laulunsanoja seuraten auttaa kehittämään kuullunymmärtämistäsi. Tsekkaa myös Genius, joka tarjoaa syvällisempää tietoa laulujen sanoituksista ja merkityksistä. Google Translate auttaa, jos kohdalle osuu sana tai lause, jota et ymmärrä.

Hanki kielikaveri

Vaikka valmiista materiaaleista voi oppia paljon, palat varmasti jo halusta päästä käyttämään oppimaasi itse. Tähän paras ratkaisu on kielikaverin hankkiminen. Netistä löytyy useita palveluja, joiden kautta voi löytää kaveriksi jonkun, joka opiskelee samaa kieltä kuin sinä, tai mahdollisesti jopa natiivin, joka haluaa oppia sinun kieltäsi. Esimerkiksi videochatin kautta yhdessä harjoittelu voi olla hyvinkin tehokas oppimiskeino. Kielikaveri voi myös auttaa eri murteiden tai aksenttien ymmärtämisessä, mutta ennen kaikkea se tarjoaa ainutlaatuisen ja autenttisen mahdollisuuden tutustua uuteen kulttuuriin.

Jos et tunne yhtään natiivia tai samaa kieltä opiskelevaa, kannattaa tutustua esimerkiksi Reddit-nimiseen sivustoon. Redditissä käyttäjät voivat luoda omia yhteisöjään, ja esimerkiksi Language_Exchange -yhteisössä on tällä hetkellä yli 45 000 henkilöä etsimässä kielikaveria. On tottakai tärkeää muistaa turvallinen netinkäyttö, etenkin kun keskustelee tai videochattaa tuntemattoman henkilön kanssa.

Malttia ja positiivista asennetta

Kärsivällinen ja myönteinen asenne on kaiken A ja O uutta kieltä opiskellessa. Etenkin kesälomalla moni tuntee painetta siitä, että pitäisi olla aktiivinen ja tehokas, mutta oikeasti on tärkeää muistaa myös levätä. Väsyneet aivot eivät opi uutta yhtä tehokkaasti. Muista jättää siis itsellesi aikaa myös rentoutumiselle ja muille tärkeille asioille. Ja vaikka olisit tänä kesänä pienen opiskelutauon tarpeessa, voit helposti palata tässä tekstissä mainittujen opiskelukeinojen pariin, kun siltä tuntuu. 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.