Uutiskirjeet

Kielten opiskelu kehittää älykkyyttä

Joulukuu 25, 2015

On selvää, että hyvä kielitaito tekee monesta asiasta helpompaa – matkustaminen, tiedonhaku ja hyvän työpaikan löytäminen ovat vain muutamia esimerkkejä. Mutta tiesitko, että kielten opiskelu parantaa myös muistia, keskittymiskykyä ja yleistä älykkyyttä?

Mitä aikaisemmin aloitat uuden kielen oppimisen, sen parempi. Mutta myös aikuiset hyötyvät uuden kielen opiskelusta merkittävästi.

Näin uuden kielen oppiminen muuttaa aivojasi – missä tahansa iässä:

study languagesIhmisillä, jotka puhuvat useampaa kieltä, on huomattavasti paremmat kognitiiviset kyvyt kuin niillä, jotka puhuvat vain yhtä kieltä. Kielitaitoiset pärjäävät paremmin esimerkiksi yleistä älykkyyttä ja ongelmanratkaisukykyä mittaavissa testeissä.

Tutkimusten mukaan kielten oppiminen kasvattaa aivojen kokoa ja yhteyksien määrää. Aivan kuten fyysinen harjoittelu vahvistaa lihaksiasi, mitä enemmän treenaat aivojasi, sitä vahvemmat ja vireämmät niistä tulee.

WordDiveOsaamalla useampaa kuin yhtä kieltä suojaat aivojasi ikääntymiseltä. Tutkijat uskovat, että toisen kielen oppiminen voi siirtää Alzheimerin tautia ja dementian puhkeamista useilla vuosilla.

Monikieliset ovat tarkkaavaisempia ja valppaampia kuin yksikieliset. He osaavat kohdistaa huomionsa, keskittyä olennaiseen ja samalla karsia pois turhan tiedon.

Hyviä uutisia meille, joilla on mahdollisuus opiskella kieliä näin hauskalla ja palkitsevalla tavalla!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.