Articles Artikkelit

Euroopan piilotetut helmet – WordDive-tiimiläiset paljastavat suosikkikohteensa

Kesäkuu 6, 2017

Kesän matkakohde vielä hakusessa? Kaipaatko jotain uutta ja erilaista suosituimpien turistikohteiden sijaan?

Kokosimme yhteen postaukseen WordDive-tiimiläisten parhaat vinkit Euroopan piilotettuihin helmiin. Nämä kaupungit kannattaa ehdottomasti laittaa muistiin, jos kaipaat uusia kokemuksia! Näissä kohteissa erityisesti englannin ja saksan kielen taidoista on apua.

 

Itävalta: Linz

WordDive-tiimin Essi asui Itävallan Linzissä puolitoista vuotta ollessaan noin 6-vuotias. Hän kävi teini-ikäisenä vanhempiensa kanssa Linzissä uudemman kerran ”turistina”, ja kaupunki oli yhä yhtä viehättävä kuin Essin lapsuuden muistoissa. Nyt Essi kertoo, miksi Linz on matkustamisen arvoinen kohde Itävallassa!

Top-nähtävyydet:

1. Keskustori (Hauptplatz)

 • Linzin keskustorilla järjestetään viikonloppuisin markkinat, joilla on myös ihana kirpputori. Alue on kaunis muutenkin!

Linz Hauptplatz

2. Tonava-joki

 • Kauniin Tonavan varrella kannattaa käydä kävelyllä etenkin illalla, jos haluaa nähdä upean valaistuksen.

3. Pöstlingsberg

 • Pöstlingsbergin kukkulalta on kauniit näkymät kaupungille, ja sinne voi kiivetä jalkaisin tai matkustaa junalla. Etenkin jos matkustat lasten kanssa, suosittelen käymään kukkulalla sijaitsevassa Grottenbahnissa, jossa pääsee maanalaiselle juna-ajelulle sekä kulkemaan entisajan Linzin mallinnoksen kaduilla.

4. Linzin kahvilat

 • Kahviloissa (joita on Linzissä paljon) kannattaa ehdottomasti maistaa paikallista makeaa herkkua Linzer Tortea. Nam!

Linz

Itävaltaiset ovat hyvin ystävällisiä ja osaavat englantia melko hyvin. Kun olen itävaltalaisten kanssa puhunut saksaa, heitä naurattaa, koska he ovat sitä mieltä, että puhun kaunista saksaa (ns. kirjakieltä)! Heidän saksan kielensä on välillä hyvin hankalaa ymmärtää vahvan murteen vuoksi, mutta murteeseen kuitenkin tottuu.

Tiesitkö? Linziläisten motto turisteille on: ”In Linz beginnt’s” (= Linzistä se alkaa).

 

Pohjois-Irlanti: Belfast

WordDive-tiimin Atte asui Pohjois-Irlannin Belfastissa vuosina 2008-2009 vaihto-oppilaana. Tässä Aten parhaat vinkit Belfastiin!

Top-nähtävyydet:

1. Belfast Castle & Cave Hill

 • Belfastin linnasta on upeat näkymät kaupungin yli. Linnan alueella Cave Hill -kukkulalla voi myös nauttia upeiden maisemien lisäksi luonnossa patikoinnista.

2. Botanic garden
 • Kasvitieteellinen puutarha Belfastin yliopiston kampuksen alueella. Puutarhassa on komea ruusutarha, joka on upeimmillaan kesäaikaan.
3. Ulster Museum
4. Giant’s Causeway
 • Mahtava luonnonilmiö Pohjois-Irlannin rannikolla. Kyseessä ovat rannikolle syntyneet kulmikkaat kivet, jotka ovat muodostuneet muinaisen vulkaanisen reaktion ansiosta. Ehdottomasti näkemisen arvoinen!

5. Titanic Belfast
 • Itse en käynyt kyseisessä paikassa, mutta olen kuullut siitä paljon hyvää. Tässä maailman suurimmassa Titanic-museossa voit tutustua uponneen Titanic-laivan tarinaan paikassa, jossa Titanic rakennettiin.

Paikalliset ovat erittäin mukavia ja ystävällisiä, englannin aksentti on tosin ajoittain melko haastavaa ymmärtää. Kommunikaatio toimii ainakin toiseen suuntaan kuitenkin sujuvasti englanniksi, ja ennen pitkää Belfastin murre tarttui jopa hieman itsellenikin!

 

Saksa: Flensburg

WordDive-tiimin Jaana vieraili Saksan Flensburgissa kevättalvella 2016. Flensburg on satamakaupunki aivan Saksan pohjoisosassa, Schleswig-Holsteinin osavaltiossa Tanskan rajalla. Jaana oli siellä tekemässä opetusharjoittelua ja asui paikallisen perheen kotona. Nyt Jaana jakaa suosituksensa Flensburgista matkakohteena.

Top nähtävyydet:

1. Wattenmeer

 • Flensburgista voi tehdä retken Wattenmeerille. Kyseessä on Pohjanmeren rannalla oleva alue, joka ulottuu Tanskan rannikolta Alankomaiden rannikolle. Täällä veden pinta laskee laskuveden aikana niin matalalle, että siellä voi kävellä saarelta toiselle (alueella sjaitsee kymmenen pientä saarta, joita kutsutaan nimellä Hallig, ja lisäksi isompia saaria kuten lomapaikkana tunnettu Sylt).
 • Kävelylle ei kuitenkaan pidä lähteä omin päin, sillä nousuvesi voi yllättää. Siksi alueella järjestetään erillisiä vaelluksia. Wattenmeerille voi mennä myös laivamatkalle, itse matkustimme laivalla Hallig Hoogelle (kuva), jossa kävimme mm. tulvamuseossa. Talot Halligeilla on rakennettu korkeiden kukkuloiden päälle, sillä korkeimman nousuveden aikaan vesi nousee niin korkealle, että vain kukkulat jäävät vedenpinnan yläpuolelle.

Halligen Hooge

2. Glücksburgin linna

 • Glücksburg on Flensburgin naapurikaupunki. Flensburgista voi vuokrata pyörän ja ajaa sillä kätevästi noin 10 kilometrin matkan linnalle. Reitiksi voi valita rantareitin, jota pitkin ajellessa voi ihailla kauniita merimaisemia.

Glücksburg castle

3. Rote Straße

 • Flensburgin keskustassa oleva kauppakatu, jonka varrella on ihania vanhoja taloja, joissa on pieniä omaperäisiä putiikkeja sekä kahviloita, ravintoloita ja baareja. Kadulla on myös kapeita kujia, jotka johtavat tunnelmallisille sisäpihoille. Kadulta löyty mm. Braaschin rommikauppa, jossa myydään kuuluisaa rommia.

4. Flensburgin olutpanimo

 • Flensburger Bier on maailmankuulua olutta. Panimosta voi varata kierroksen, jonka yhteyteen voi tilata myös olutmaistiaistilaisuuden.

Flensburger bier

5. Flensburgin historiallinen satama

 • Kaunis paikka, josta löytyy myös “museosatama”, jossa voi ihailla vanhoja veneitä.

Paikalliset Flensburgissa ovat sydämellisiä ja avoimia. He ovat myös iloisia, kun heille puhuu saksaa. Erityisesti yritystä puhua kieltä arvostetaan. Itse puhuin siellä ainoastaan saksaa, ja ymmärsimme toisiamme paikallisten kanssa todella hyvin!

Jaana suosittelee: Flensburg on aika mäkistä maastoa, mutta siellä on helppo liikkua pyörällä paikasta toiseen. Molemmilla puolilla vuonoa ovat kukkulat, joista on kauniit näkymät kaupunkiin. Kaupungissa on myös paljon elokuvateattereita, kahviloita, baareja ravintoloita, keilahalleja ja muita menopaikkoja, joissa on mukava iltaisin viettää aikaa.

 

Englanti: York

WordDive-tiimin Heli kävi viimeksi Yorkin kaupungissa Englannissa vuonna 2014. Tässä Helin suositukset Yorkiin matkustaville:

York ei ole useimpien turistien ykkösvalinta matkakohteeksi, kun kyse on Englannista, mutta ehkä sen pitäisi olla. York sopii erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneet historiasta, arkkitehtuurista ja kauniista, yllätyksellisistä yksityiskohdista. Yorkissa historian kerrokset ovat nähtävissä ja kosketettavissa kaikkialla.

Top-nähtävyydet:

1. Vanha kaupunki, roomalaisaikaiset kaupunginmuurit, katedraali

 • Nämä nähtävyydet ovat olleet pystyssä jo satoja ellei tuhansia vuosia, ja ne ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Vahva suositus erityisesti historiasta ja arkkitehtuurista innostuneille!

York

2. Jorvik Viking Centre

 • Täällä voit uppoutua Yorkin historian viikinkiaikaan. Nähtävää ja koettavaa tässä viikinkimuseossa riittää niin lapsille kuin aikuisillekin.

3. House of the Trembling Madness

 • Jos kävely ja historian ihailu laittaa janottamaan, suosittelen pistäytymään oluella tässä omaperäisessä pubissa osoitteessa 48 Stonegate. Jos oluen sijaan juot mieluummin teetä, on nallekarhuja pursuavan pikkukaupan yläkerrassa sijaitseva söpö Teddy Bear Tea Rooms (13 Stonegate) hyvä vaihtoehto. Sekä pubi että teehuone sijaitsevat keskiaikaisissa rakennuksissa, jotka ovat nähtävyyksiä jo itsessään!

4. Kissapatsaat

 • Yorkissa kannattaa pitää silmät auki kissojen varalta, niitä nimittäin löytyy patsaiden muodossa ympäri kaupunkia. Kyseessä on pitkä perinne koristella keskustaa kissapatsailla, joita löytyy yllättävistäkin paikoista. Montako patsasta löydät?

York cat

Yorkilaiset ovat ystävällisiä ja rentoja, ja suurkaupunkimainen kiire ja hössötys tuntuu olevan Yorkissa vähäisempää. Yorkissa kuulee tietysti Yorkshiren murretta, jota voi olla joskus vaikea ymmärtää. Murre saa kuitenkin jotenkin ihmeellisesti puhujan kuulostamaan todella sympaattiselta!

Jaa omat vähemmän tunnetut suosikkikohteesi blogin kommenteissa!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.