Artikkelit

Ystävänpäivä lähestyy – katso hauskat treffi-ideat Ruotsista, Saksasta, Espanjasta ja Englannista

Helmikuu 1, 2019

Ystävänpäivä lähestyy ja haluaisit ehkä suunnitella puolisosi kanssa jonkun kivan kahdenkeskisen illan. Tai ehkä olet sinkku, mutta haluaisit kysyä jotakin kiinnostavaa tyyppiä treffeille?

Joka tapauksessa ohjelmassa voisi olla välillä jotakin muuta kuin se perinteinen ”dinner and movie” eli elokuvissa ja syömässä käyminen.

Keräsimme tänään blogiimme hieman erilaisia treffi-ideoita Ruotsista, Saksasta, Espanjasta ja Englannista. Näitä voit kokeilla hyvin myös kotona! Suurimman osan ideoista voit toteuttaa myös ystäväporukalla, jos kainalossa tai kiikarissa ei ole tällä hetkellä ketään erityistä.

Ruotsissa kumpi tahansa voi tehdä aloitteen

Ruotsi on tasa-arvon maa, joten Ruotsissa myös nainen voi tehdä aloitteen. Tapaamista ei kuitenkaan välttämättä kutsuta virallisesti treffeiksi. Ruotsissa (kuten Suomessakin) on vain tapana kysyä rennosti, mennäänkö joskus kahville.

Kahvila on kiva ja turvallinen treffipaikka, mutta jos kaipaat hieman aktiivisempaa ohjelmaa treffeillesi, kokeile keilausta tai minigolfia. Pelailun lisäksi ruotsalaiset tykkäävät myös laittaa ruokaa treffikumppanin kanssa. Idea, jonka voit toteuttaa heti kotona! Miettikää yhdessä illan menu, käykää kaupassa ja avatkaa ruoanlaiton lomassa hyvä viinipullo. Ruokaa laittaessa ehtii rikkoa jään ja päästä jutun alkuun, jolloin syömään käydessä on jo rentoutuneempi fiilis.

fika = käydä kahvilla
bowla = keilata
spela minigolf = pelata minigolfia
laga mat = laittaa ruokaa

Saksassa harrastetaan yhteisiä aktiviteetteja

Myöskään Saksassa treffailua ei välttämättä kutsuta treffailuksi. Treffailun sijaan saatetaan puhua ajan viettämisestä yhdessä. Yhtä kaikki tarkoituksena on tutustua toiseen ihmiseen paremmin jonkun kivan aktiviteetin lomassa.

Saksassa treffeille voi mennä hyvin myös päiväsaikaan ja aktiviteetiksi sopii esimerkiksi pyöräretki, laskettelu tai seinäkiipeily. Hauskaa ja rentoa yhdessä tekemistä voi olla myös vierailu markkinoilla tai jonkun paikallisen bändin keikka. Saksassa (kuten monessa muussakin maassa) erilaisia käsityöläis- ja herkkutoreja löytää kaupunkien keskustoista lähes kaikkina vuodenaikoina.

ein Ausflug mit dem Rad = pyöräretki
Ski laufen = lasketella
klettern = kiipeillä
der Markt = tori, markkina
Konzert besuchen = käydä konsertissa

Espanja: piknikkejä, ferioita ja retkiä

Espanjassa suosittu treffiohjelma on piknik rannalla tai puistossa. Eväät maistuvat aina paremmalta, kun ne syö ulkona! Piknikillä tunnelma on muutenkin juuri sopivan romanttinen, mutta kuitenkin rento. Panosta kivaan vilttiin, hyvään viiniin ja herkullisiin eväisiin. Talvella voit toteuttaa idean tunnelmallisena nuotiohetkenä.

Espanjassa on paljon tivoleita ja ferioita, eräänlaisia väliaikaisia huvipuistoja, jotka ovat myös kivoja treffipaikkoja. Voitte vierailla muutamassa laitteessa tai pelata pelejä ja nauttia tivolin tunnelmasta.

Jos treffit ovat vapaapäivänä, ohjelmaksi sopii myös auto- tai bussiretki johonkin läheiseen luontokohteeseen tai kivaan pieneen kylään. Ulkona kävellessä on helppo jutella ja olla välillä myös hiljaa ilman, että se tuntuu kiusalliselta.

picnic en la playa = piknik rannalla
la feria = tivoli / kaupunkifestivaali
una excursión = retki

Englannissa viihdytään pubissa ja ulkoilmaelokuvissa

Englannissa taas ei juurikaan harrasteta päivädeittejä, vaan treffailu tapahtuu useimmiten ilta-aikaan. Paikkana on yleensä joku kiva paikallinen pubi ja pöydällä yhdet oluet.

Englannissa ja muuallakin Euroopassa ulkoilmaelokuvat ovat yksi suosittu tapa viettää treffi-iltaa. Ulkona ei ole niin pimeä kuin teatterisalissa ja hiljainen jutustelu elokuvan aikana on sallittu. Yleisöön saa yleensä myös ottaa mukaan omia eväitä ja vaikka jotain kuplivaa juotavaa.

Jos kumppanisi on kiinnostunut urheilusta, voitte ottaa englantilaisista mallia ja mennä kannustamaan yhdessä paikallista jalkapallojoukkuetta viikonlopun matsiin. Kulttuurista kiinnostunut englantilaispari saattaisi sen sijaan poiketa mielenkiintoiseen näyttelyyn tai vierailla kasvitieteellisessä puutarhassa. Näyttelyssä tai puutarhassa saat juttuaiheita helposti ympäristöstä ja pääset samalla tutustumaan toiseen paremmin.

go out for a drink = käydä yksillä
an outdoor cinema = ulkoilmaelokuvateatteri
a football match = jalkapallo-ottelu
an exhibition = näyttely
a botanic garden = kasvitieteellinen puutarha

Hyvää ystävänpäivää toivottaa koko WordDiven tiimi!

Aloita oppiminen

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.