Uutiskirjeet

WordDiven ruotsin abikurssin uutiskirje 6

Elokuu 11, 2014

Valmistaudu kuullunymmärtämisen kokeeseenHei ruotsin abikurssin käyttäjä,

Tämän kirjeen aiheena on kuullunymmärtämiskoe.

Ruotsin abikurssin neljä pakollista osiota pitää saada valmiiksi vasta päivää ennen kirjallista koetta. Saat kuitenkin suurimman hyödyn, mikäli harjoittelet mahdollisimman paljon jo ennen Yo-kuuntelua 9.9.

Aistien yhteistyö: Kuuntele ja toista

Oppiminen on nopeinta, kun aivot prosessoivat ruotsin kieleen liittyvää tietoa mahdollisimman monen aistin kautta. Usean aistin käyttö auttaa myös keskittymään, koska häiriötekijöille jää vähemmän tilaa.

Valmistaudu kuullunymmärtämisen kokeeseenVieraan kielen kuuntelemisen ja puhumisen taidot ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Kun toistat mallilauseen ääneen, tulet myös kuunnelleeksi sen tarkemmin. Kun kykysi ääntää ruotsia paranee, opit samalla paremmaksi kuuntelijaksi ja pystyt erottamaan samankaltaiset sanat toisistaan.

Erityisesti nyt kannattaakin harjoitella paikassa, jossa voit kuuntelemisen lisäksi toistaa kuulemasi ääneen. Kuuntele-napilla voit tarvittaessa kuunnella ja toistaa saman vastauksen tai esimerkin useita kertoja.

Lisää materiaalia

Kokeeseen kannattaa valmistautua myös mahdollisimman läheisesti varsinaista koetilannetta muistuttavalla materiaalilla. Sopivia lisäharjoitteita löydät esim. Ylen sivuilta:

oppiminen.yle.fi/abitreenit/ruotsi/tehtavat/puheen-ymmartaminen-0

Liikaa ei kannata treenata viimeisenä päivänä, jotta voi mennä kokeeseen hyvissä voimissa. Ruotsin Yo-kuuntelun kannalta tärkein työ tehdään nyt.

Lisätietoja

Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@worddive.com. Voit myös kommentoida täällä blogissa, jolloin keskustelua voi seurata kuka tahansa asiasta kiinnostunut.

Mukavia ruotsin opintoja!

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.