Articles Artikkelit

WordDive Euroopan sadan johtavan startup-yrityksen joukkoon

Huhtikuu 22, 2015

Red Herring -lehti palkitsee vuosittain 100 Aasian, Euroopan ja Amerikan johtavaa startup-yritystä. Tänä vuonna suomalaisia yrityksiä nousi Euroopan Top 100 -listalle Euroopan maista toiseksi eniten. Parhaiten menestyi Israel 19 yrityksellä. Toisen sijan jakoi Suomen kanssa Britannia 15 listalle valitulla yrityksellä. Ruotsi ja Saksa sijoittuivat seuraaviksi 9 yrityksellä.

Red_Herring_Top_100_WordDive_cropListalle nousseita suomalaisia yrityksiä olivat tänä vuonna muun muassa mobiilimaksamiseen erikoistunut Mistral Mobile ja vieraiden kielten oppimispalvelu WordDive. Aikaisempina vuosina listalle on valittu muun muassa Supercell, Facebook, Twitter, Google, Yahoo, Skype, YouTube ja eBay.

”Oli hienoa menestyä tässä seurassa. Oppimateriaalin sähköistyminen alkaa olla vastaava väistämättömyys kuin se, että valokuvauksesta tuli digitaalista ja puhelimista langattomia”, sanoo WordDiven toimitusjohtaja Timo-Pekka Leinonen.

Keskeisen tärkeä valinnan kannalta oli WordDiven ylioppilaskokeeseen valmistava preppauskurssi, joka saa käyttäjiltä erinomaista palautetta. Saksassa ja Suomessa kurssin suorittaneista abiturienteista 94 prosenttia suosittelee kurssia. Lähes puolet heistä antaa kurssille täyden kympin asteikolla 0-10. 96 prosenttia pitää WordDiven kurssia oppikirjaa parempana. Nämä ansiot on huomattu myös kansainvälisesti.

”Palvelumme perustuu elävään ääneen, kuvaan ja mahdollisuuteen palvella jokaista opiskelijaa yksilöllisesti ympäri maailman. Toukokuussa abikurssi julkaistaan Japanissa ja syksyllä Kiinassa”, Leinonen kertoo.

Top 100 -yritysten valinta perustuu useaan kriteeriin. Niitä ovat esimerkiksi taloudellinen kehitys, innovatiivisuus, yrityksen johto, liiketoimintastrategia ja markkinapeitto.

“Ei ole koskaan helppoa valita startup-yrityksiä, jotka todennäköisimmin kasvavat ja muuttavat markkinoita radikaalisti”, kertoo Red Herringin julkaisija ja toimitusjohtaja Alex Vieux. “Kävimme läpi useita satoja ehdokkaita koko mantereelta ja pitkän harkinnan ja keskustelun jälkeen valitsimme 100 parasta. Kilpailu kovenee vuosi vuodelta, mutta uskomme, että WordDivella on sellaista näkemystä, energiaa ja innovatiivisuutta, joka kuvaa Red Herring Top 100 -listan yrityksiä.”

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.