Artikkelit

Puhekielisiä ilmaisuja

Kesäkuu 21, 2018

Kielen perusteet ovat luonnollisesti tärkeä osa puhetaitoa. Kun osaat jo kommunikoida jonkin verran vieraalla kielellä, voit alkaa opetella myös yleisiä puhekielen ilmaisuja, joiden avulla saat puheesi kuulostamaan entistäkin luontevammalta ja sujuvammalta.

Aloita kuuntelemalla

Syntyperäisten puhujien kuunteleminen on erinomainen tapa imeä itseensä yleisiä ja hyödyllisiä puhekielen ilmaisuja. Paina usein toistuvia rakenteita ja ilmaisuja aktiivisesti mieleesi ja yritä toistaa niitä myöhemmin itse.

Matki natiivipuhujaa

Matkiminen yleensäkin on erinomainen keino oppia puhumaan uutta kieltä. Onko tuttavapiirissäsi joku henkilö, joka puhuu äidinkielenään sitä kieltä, jota opiskelet? Onko lemppari-tv-sarjassasi henkilö, jota voisit imitoida? Kuuntele, millä tavoin esikuvasi reagoi toisten puheeseen ja yritä matkia tämän puhetyyliä ja ääntämistä.

Luonnollisempaa puhetta synonyymien avulla

Synonyymien käyttäminen tekee puheestasi värikkäämpää ja luonnollisempaa. Esimerkiksi englanninkieliselle sanalle great (mahtava) on olemassa useita hyvin yleisiä synonyymejä, kuten:

awesome
fantastic
terrific
marvelous
wonderful
first-class

Tee vaikutus idiomeilla

Opettele muutamia puhekielessä yleisiä idiomeja ja käytä niitä tilaisuuden tullen. Hyödyllisiä idiomeja löytyy netistä pilvin pimein (pun intended!), mutta tässä muutama esimerkki englannista:

piece of cake = helppoa
hit the sack = mennä nukkumaan
pitch in = osallistua
pull someone’s leg = huijata
feel under the weather = olla huono olo
cry over spilt milk =murehtia jo tapahtunutta

Unohda paineet

Tärkeintä puhutussa kommunikaatiossa on olla välittämättä virheistä. Puhekielessä ajatus muuttuu usein kesken lauseen, jolloin lauseen alku ja loppu eivät sovikaan enää toisiinsa. Se on aivan tavallista, ja sitä tapahtuu myös natiiveille! Kun et tee virheistäsi suurta numeroa, kukaan muukaan tuskin huomaa niitä.

Opi uusi kieli

 

Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.