Artikkelit

Huippu-urheilija kertoo parhaat vinkkinsä kielten opiskeluun

Heinäkuu 21, 2017

”Lahjakkuus ei riitä mihinkään”, toteaa 24-vuotias kansainvälisen tason huippujudoka, kielitaituri ja päätoiminen kauppatieteiden opiskelija Samuli Viitanen. ”Avain menestykseen on kova työ ja se, että tekee oikeita asioita”, hän jatkaa. Tätä kaavaa Samuli soveltaa kilpaurheilun ja kauppatieteiden opintojen lisäksi myös kielten opiskeluun.

”Arvostan kielitaitoa todella paljon. Kielten opiskelu ei mene koskaan hukkaan. Ihmiset opiskelevat kieliä, jotta he selviäisivät matkustaessaan, mutta todellisuudessa kielitaito on paljon muutakin. Se kehittää ajattelua, avaa uusia ovia ja näkökulmia elämään.” Suomen ja englannin lisäksi tämä moderni multitalentti puhuu ranskaa ja ruotsia. Erityisesti ranska on Samulille tärkeä kieli, sillä hän treenaa ja kilpailee Ranskassa paljon.

Opi ranskaa WordDivella

”Vaikka judo on Suomessa pieni laji, kansainvälisesti se on valtavan suosittu. Esimerkiksi Ranskassa on 600 000 judokaa, hyvät vastukset ja mahtava lajikulttuuri”, Samuli kertoo. ”Kielitaito helpottaa harjoittelua ja paikallista kieltä on muutenkin kiva osata.”

Samuli aloitti judon 7-vuotiaana. Nykyään hän ottelee 90-kiloisten sarjassa mustalla vyöllä ja tähtää Tokion olympialaisiin vuonna 2020. Taskussa on jo useita Suomen mestaruuksia ja kaksi maailman cupin mitalia. Judon maailman ranking-listalla hän oli keväällä 50 tienoilla. ”Tavoitteena on nostaa sijoitusta tasaisesti kohti huippua”, Samuli toteaa.

Opi japania WordDivella

Koska judon kilpailukarsinnat ovat pitkiä ja raskaita, niissä vaaditaan erittäin kovaa paineensietokykyä – jo yksi häviö voi johtaa pudotukseen. ”Judo on sekä fyysisesti että psyykkisesti erittäin vaikea laji. Vaikka lajissa ei ole potkuja tai lyöntejä, kamppailu on raakaa. Mies miestä vastaan -tyyppisessä ottelussa voittaminen tai häviäminen on hyvin konkreettista”, Samuli selittää.

”Harjoittelu on se, mikä tuottaa tulosta. Täytyy treenata niitä osa-alueita, mitkä itsellä vaativat eniten kehitystä. Enempi ei välttämättä ole parempi, vaan on tehtävä mahdollisimman fiksusti. Kun ei käytä hukkaan aikaa tekemällä vääriä asioita, ehtii välillä katsoa Netflixiäkin”, huumorintajuinen huippu-urheilija ja vastavalmistunut kauppatieteiden kandidaatti kertoo hymyillen.

Samuli asuu Tampereella tyttöystävänsä kanssa ja aikoo judon olympiakarsintojen ohella jatkaa opintojaan Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa maisteriksi asti.

”Minun mielestäni tärkein lahjakkuuden muoto on sopivan määrätietoinen luonne. Kunnianhimon ja määrätietoisuuden lisäksi huippu-urheilun, yliopisto-opintojen, kesätöiden, kieliopintojen ja muun elämän yhdistäminen vaatii myös fiksua ohjelmointia, suunnitelmallisuutta ja ajanhallintaa”, Samuli toteaa.

Voit seurata Samulin urheilu-uraa hänen Facebook-sivullaan tai Instagramissa.

Kokeile WordDivea ilmaiseksi
Saatat pitää myös näistä

Ei kommentteja

Kommentoi

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.