Uutiskirjeet

Huilisti Eva Ryan: WordDive auttoi herättämään Suomen eloon minulle

Lokakuu 2, 2015

Aloin opiskella suomea WordDivella kesän alussa, kun toinen vuosipäiväni Suomen kanssa lähestyi. Ennen WordDivea suomen opintoni aaltoilivat motivaation mukaan. Kävin yhden kurssin ja opiskelin jonkin verran itsenäisesti.

Eva Ryan

Muutin alun perin Yhdysvalloista Suomeen, kun sain paikan Sinfonia Lahti -orkesterissa huilistina. Työskentelemme suomeksi, joten opiskelin numerot jo ennen Suomeen muuttoani, sillä niiden ymmärtäminen on tärkeää harjoituksissa. Aloitettuani työt opin melko nopeasti muutamia sanoja, kuten sama paikkajälkeen ja ennen, mutta siihen se jäi. Loppujen lopuksi musiikki on universaali kieli, ja minulla oli niin monia mukavia kollegoita, jotka olivat myös loistavia tulkkeja!

Vasta WordDive antoi suomen opinnoilleni sellaisen vauhtipotkun, jota tarvitsin. Ryhdyin opiskelemaan yhden tunnin joka päivä, ja se oli niin hauskaa! Päivä päivältä huomasin, kuinka maailma ympärilläni heräsi eloon. Aloin ymmärtää kylttejä kaduilla, kauppojen nimiä ja mainoksia – yksi toisensa jälkeen! Suoritettuani Ruoka ja juoma -kurssin pystyin toimimaan ruokakaupassa itsenäisesti ja tehokkaasti. Tiesin esimerkiksi, mille käytävälle minun piti mennä, kun etsin jotain tiettyä ruoka-ainetta.

Language learning results

Helsingissä on melko helppo pysytellä englannin kielen taitoisen kuplan sisällä. Lopullinen koetus oli edessä, kun aloitin taas loppukesästä työt ja hyppäsin Helsingin kuplasta takaisin suomea puhuvaan maailmaan. Yhtäkkiä huomasin, että ymmärsin suomenkielisiä ilmoituksia, joita näin ja kuulin työpaikalla. Olin tottunut olemaan kuuntelematta, koska tiesin, etten kuitenkaan ymmärtäisi. Sitten tajusin, että ymmärrän jopa silloin kun kuuntelen passiivisesti – se oli minun todellinen heureka-hetkeni. Nyt kun kollegani puhuvat minulle suomeksi, sen sijaan että olisin pihalla kuin lumiukko, erotan ehkä yhden sanan, jota en ymmärrä. Eilen kun olin ulkoiluttamassa koiraani, eräs suomalainen mummo pysähtyi juttelemaan minulle, ja ymmärsin koko monimutkaisen tarinan, jonka hän kertoi minulle!

Language learning results

Yhdistelmä, jossa kuulen sanan, näen kuvan ja saan motivoivia tuloksia, teki suomen opiskelusta minulle todella hauskaa tänä kesänä!

Eva Ryan

Amerikkalainen huilisti Eva Ryan on nouseva orkesterimuusikko ja sooloartisti, joka työskentelee tällä hetkellä Sinfonia Lahdessa.

Saatat pitää myös näistä

1 kommentti

  • Reply Tommi Vaara Lokakuu 5, 2015 at 22:08

    Mahtava 🙂 !

  • Kommentoi

    CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.