Articles

Bli flytande på tre månader med en enkel övningsrutin

augusti 8, 2016

Många personer som precis har påbörjat sina språkstudier undrar hur lång tid det tar att lära sig ett nytt språk. WordDive lovar snabba resultat, men vad betyder egentligen det? Hur många nya studieobjekt kan man lära sig på en dag? När kan man säga att man faktiskt kan ett språk?

Eftersom det här är en fråga som intresserar många bestämde vi oss för att ta reda på hur snabbt den genomsnittliga WordDive-användaren lär sig ett nytt språk. Resultaten var fantastiska: du kan bli flytande i ett nytt språk på bara tre månader! Här nedan följer mer detaljer om undersökningen. Det är sannerligen inspirerande läsning, så se till att inte missa den här chansen.

Hur påverkas inlärningstakten av ålder och språket ifråga?

Inlärningstakten varierar naturligtvis från individ till individ. Den avgörs inte bara av dina personliga intressen, motivation och studietid, utan även av ditt modersmål och hur komplext språket du studerar är.

Det går dock att få fram en del representativ information om hur snabbt man kan lära sig ett språk genom att undersöka den genomsnittliga WordDive-användarens inlärningstakt. Vår undersökning fokuserade på permanent inlärda studieobjekt, eftersom dessa bäst representerar ens faktiska språkkunskaper. Den första figuren här nedan visar det genomsnittliga antalet permanent inlärda studieobjekt en WordDive-användare lär sig på 45 minuter i olika språk.

Permanent inlärda studieobjekt

Som du ser finns det en del viktiga skillnader mellan olika språk. Medan en användare som studerar amerikansk engelska i genomsnitt absorberar 32 nya studieobjekt per studietimme lär sig sig en person som studerar rikskinesiska – som ofta anses vara ett av världens svåraste språk – endast tio nya studieobjekt. Hur ser medeltakten ut inom språket du studerar?

Nästa figur illustrerar hur ålder påverkar inlärningstakten. Det är knappast förvånande att unga vuxna lär sig fortast. WordDive-användare mellan 20-30 år lär sig i genomsnitt 30-40 studieobjekt per studietimme, men de fantastiska resultaten inom övriga åldersgrupper är precis lika påfallande de.

Permanent inlärda studieobjekt: brittisk engelska

Från 0 till flytande på bara tre månader

Det är intressant att sätta dessa siffror i relation till ens personliga studiemål. Om du läser brittisk engelska för att kunna ta dig fram på en framtida turistresa räcker det om du kan ungefär 200 permanenta studieobjekt. För en 40-åring skulle det ta ungefär sex studietimmar att lära sig. En 40-årig student skulle kunna uppnå milstolpen 2 000 permanent inlärda studieobjekt på ungefär 13 veckor om hen övade i 45 minuter per tillfälle fem gånger i veckan. Detta innebär att du kan bli flytande i ett språk på bara tre månader! Wow! Med WordDive behöver du definitivt inte tillbringa timme ut och timme in med sövande språkövningar.

Flytande på tre månader

Svaret på frågan om hur snabbt det går att lära sig ett nytt språk beror alltså på vilken nivå du siktar mot och hur mycket tid du är villig att ägna språkstudierna varje vecka. Glöm inte att utnyttja verktygen ”Planera din vecka” under ”Framsteg” på vår webbsida för att hålla koll på hur nära du är ditt nästa mål baserat på din individuella studietakt. I WordDive-appen är studiematerialet indelat i övningar. Du kan själv bestämma hur många övningarna du slutför i veckan så att du når ditt mål.

Alla kan lära sig med WordDive!

Individuella olikheter spelar självklart en roll i studier, men de glädjande nyheterna är att alla lär sig snabbt med WordDive. Tjänsten anpassar sig efter dig och ser till att både inlärningstakten och kursinnehållet passar dig personligen.

Om du har tiden och motivationen går det att lära sig ett språk på rekordtid. Men du kan lika gärna utvecklas lugnt och stadigt utan att stressa. Jättesnabbt eller snäppet långsammare – med WordDive är du garanterad att lyckas!

Du kanske även skulle gilla

4 Kommentarer

 • Svara Lennart Fredman december 20, 2017 kl. 14:22

  jag vill avsluta min kurs

  • Svara Iida Uuppo mars 1, 2018 kl. 10:18

   Hej Lennart,

   Tack för ditt meddelande. Jag är ledsen att svaret kommer så sent. Om du har problem med din kurs, rekommenderar jag att du kontaktar oss via e-mail. Då får du svar mycket snabbare.

   För att avsluta din prenumeration genom PayPal, gör följande:

   1. Logga in på ditt PayPal-konto.
   2. Klicka på ”Settings” högst upp på sidan (tandhjul-figuren).
   3. Klicka på ”Payments”.
   4. Klicka på ”Manage pre-approved payments”.
   5. Klicka på den rätta prenumerationen.
   6. Klicka på ”Cancel” eller ”Cancel automatic billing” och följ instruktionerna.

   Viktigt: bara för att du avinstallerar en app betyder inte detta nödvändigtvis att prenumerationen avslutas. Du måste avsluta prenumerationen manuellt. Om du avinstallerar appen utan att först avsluta din prenumeration kommer du fortsätta att faktureras.

   Du kan avsluta månadsbetalningarna när som helst. Om du bestämmer dig för att avsluta en kursprenumeration kommer kursen fortfarande att vara tillgänglig fram tills dess att den sista prenumerationsmånaden har löpt ut.

   Med vänlig hälsning,
   Iida / WordDive-teamet

 • Svara Conney juni 26, 2018 kl. 09:33

  Hej.
  Jag och min sambo ska ta tjänstledigt från jobbet under 2019. Vår arbetsgivare önskar att ha bevis på att vi utför studier under denna tid. Vi hade tänkt studera spanska under 12 månader. Kan vi få ett intyg från er där vi har anmält och betalat för en 12-månaders kurs?
  Med vänlig hälsning.

  • Svara Iida Uuppo juni 26, 2018 kl. 10:41

   Hej,

   Tack för att du tar kontakt.

   När du har köpt en licens för 12 månader får du en räkning per e-post.

   Också när du har slutfört din kurs får du automatiskt ett certifikat (på engelska) som bekräftar ditt kursutförande och dina resultat. Certifikatet skickas till din e-postadress.

   Om du förlorar certifikatet, kan du också hitta och skicka certifikatet på nytt på ditt ”Resultat” -mellanbladet.

   Om du kan inte hitta din skickat certifikat, kontorollera också din skräppost.

   Tveka inte att kontakta oss igen om det behövs.

   Njut av dina studier!

   Med vänliga hälsningar,
   Iida
   WordDive-teamet

  Kommentera

  CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.