Articles

WordDive-metoden består av mer än bara individuella ord

november 20, 2015

Personer som inte har använt WordDive förut har ibland svårt att förstå vad det går ut på. ”Är det bara ett fint nytt sätt att lära sig nya ord på?” Svar: ja, delvis. Du kommer definitivt att lära dig en massa nya ord med WordDive. Men det är inte allt.

WordDive-metoden handlar inte bara om att memorera ord. Den handlar om att lära sig använda språket i verkliga livet.

Ett studieobjekt inkluderar i genomsnitt tio ord

När du har uppnått nivån ”Praktisk” (A2) efter 200 permanent inlärda studieobjekt har du alltså ca. 2 000 nya ord i din vokabulär. Det innebär att du kan göra dig förstådd under semesterresan. Grattis!

53bd008a-1012-442e-ac1a-2914c57ecb5fNyckeln är att fokusera på exempelmeningarna

När du ska lära dig ett nytt språk är det inte särskilt effektivt att bara fokusera på individuella ord och meningar. Studier om hjärnan har visat att vi lär oss saker lättare om vi sätter dem i ett sammanhang.

Om man inte har något att associera till är det svårt att komma ihåg saker. WordDives exempelmeningar erbjuder just detta sammanhang. Dessutom innehåller de massvis med användbara uttryck och grammatiska konstruktioner som är anpassade efter din kunskapsnivå.

Med WordDive lär du dig nya ord på ett effektivare sätt än om du skulle jobba med en lärobok eller ett lexikon. Hos oss får du inte bara läsa och skriva studieobjektet, du får även höra hur det uttalas och se en bild som skapar en tydlig mental representation av det du lär dig.

Läs exempelmeningen högt

Glöm inte att läsa meningarna högt för dig själv. Att läsa texter högt hjälper en inte bara med uttalet utan bildar även ett starkare minnesintryck.

Hemligheten bakom effektiv språkinlärning är att använda flera sinnen på samma gång. Det är därför WordDive-metoden fungerar så bra. Hos oss behöver du inte tvinga in nya ord i minnet, vilket leder till att din hjärna blir mer benägen att komma ihåg dem.

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.