Articles

NYA KURSER i grundläggande svensk grammatik

maj 20, 2016

ladda nedHurra! Glädjande nyheter: vi har än en gång utökat utbudet av våra populära svenskkurser. Den här omgångens kurser kretsar kring grammatik och är särskilt anpassade efter nybörjare. De nyligen publicerade kurserna omfattar följande två grammatikområden:

Pronomen

Pronomen behövs ofta för att kunna kommunicera även de enklaste vardagssysslorna. Därför är det en bra idé att lägga lite extra tid på dem redan i början av dina språkstudier. Kursen ”Pronomen” lär ut hur du använder svenska personliga pronomen i dess nominativa, objektiva och possessiva former (jag, mig, min osv.) samt även en hel del andra pronomen (som till exempel någon, ingen, alla).

Presens och preteritum

Du kommer att ha tagit ett stort steg framåt i dina språkstudier när du har lärt dig hur man uttrycker om något händer nu eller hände i det förflutna. Som namnet antyder fokuserar kursen ”Presens och preteritum” på svensk verbböjning i presens och preteritum. Målet är att lära ut hur hur man använder både presens och preteritum i vardagssituationer så fort som möjligt. De ingående verben har plockats från alla fyra svenska böjningsgrupper.

 

Dessutom lär båda kurserna ut användbara ord och fraser samt vanliga uttryck relaterade till tid och rum genom exempelmeningarna. Då kurserna har utvecklats för nybörjare är meningsbyggnaden överlag enkel med ett tematiskt fokus på vardagssituationer.

Kurserna kommer att läggas till automatiskt till det heltäckande kurspaketet i svenska. Vi rekommenderar att du läser kurserna relativt snart efter att du har påbörjat dina studier i svenska – helst efter ”Svenska 2” och innan verbkurserna.

Du kanske även skulle gilla

Inga kommentarer

Kommentera

CAPTCHA: Are you human? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.